ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-04-2016, ora 08:56

Cat trebuie urmata o dieta pentru a-ti mentine greutatea si dupa ce ai slabit

Articol de Madalina Irimia
Consecventa pare a fi secretul cand vine vorba de slabit, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga.

Studiul arata ca trebuie sa tinem dieta pe termen lung, respectiv un an, astfel incat in organism sa se produca schimbarile necesare si sa nu punem la loc imediat kilogramele pierdute. Asta daca vrei sa te asiguri ca iti mentii greutatea pe termen lung.

Organismul reactioneaza la diete eliberand mai multi hormonicare dau senzatia de foame, in timp ce celulele stocheaza, sub forma de grasime, mai multe calori decat pana atunci.

Studiul a aratat ca, dupa o perioada de dieta stricta, organismul subiectilor a produs mai putina grelina (hormonul care induce foamea) si mai mult GLP-1, hormon care "taie" apetitul.

Organismul uman a evoluat in timp pentru a rezista la pierderea in greutate, pentru a face fata perioadelor in care nu avea acces la mancare. Acum, insa, alimentele sunt la dispozitia noastra, iar acest mecanism nu este in favoarea noastra.

"E o metoda naturala perfecta de a intretine viata - daca nu mancam, atunci murim. De aceea si senzatia de foame este atat de puternica", explica Signe Sorensen Torekov, unul dintre oamenii de stiinta implicati in studiu.

Studiul realizat de Universitatea din Copenhaga a ajuns la concluzia ca mecanismul nostru de supravietuire, ce poate fi invinuit pentru faptul ca nu putem slabi cat de repede am vrea, poate fi "pacalit" abia o perioada de in care esti atent la dieta ta, relateaza The Independent.

"Mai multe studii arata faptul ca atunci cand incepi sa slabesti, corpul lupta cu toate armele impotriva acestui lucru. insa am descoperit faptul ca daca urmezi dieta pe o perioada mai indelungata, atunci organismul se va adapta la noua conditie si se va stabiliza la acest punct", a declarat Signe Sorensen Torekov, profesor la catedra bio-medicala de la Universitatea Copenhagen, potrivit independent.co.uk.

Se pare ca numai dupa o perioada indelungata organismul este pregatit sa se adapteze noii greutati, a mai explicat omul de stiinta..

Multe dintre persoanele care reusesc sa piarda din kilogramele in plus cu ajutorul dietelor se plang ca nu reusesc sa-si mentina greutatea dupa ce slabesc. Motivul? Senzatia de foame este mai accentuata in perioada regimului de slabit, iar celulele transforma cea mai mare parte a caloriilor in grasime!

Persoanele supraponderale care au reusit sa slabeasca in timpul studiului si care au urmat regimul de slabit timp de un an au observat o diminuare majora a apetitului.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: dieta, studii, greutate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii