A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831756.1138.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cat mai cantareste de fapt un kilogram. Valoarea lui s-a schimbat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-01-2013, ora 07:21

Cat mai cantareste de fapt un kilogram. Valoarea lui s-a schimbat

Articol de Cristian Amariei

Valoarea kilogramului s-a schimbat. Un studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie arata ca masei unui kilogram i s-au adaugat cateva zeci de micrograme din cauza poluarii, relateaza The Guardian.

Informatiile pe care le primim in scoala ne spun ca unitatea standard de masa, kilogramul, este egala cu 1000 de grame. Chiar daca pare imposibil, cercetarile recente dovedesc ca, in ultimii ani, acest lucru s-a schimbat din cauza unei cantitati semnificative de poluanti care ar fi ingreunat kilogramul.

In anul 1799 s-a stabilit ca un kg va fi egal cu masa unui decimetru cub de apa, la o temperatura de 4 grade Celsius, iar un gram (g) va fi egal cu masa unui centimetru cub de apa.

The Guardian mai scrie ca valoarea standard a kilogramului, reprezentata de Kilogramul Prototip International (IPK), a fost introdusa pentru prima data in anul 1875. Dupa noua ani, patruzeci de replici oficiale ale IPK-ului au fost realizate si distribuite in diferite puncte ale lumii. Dintre acestea, replica numarul 18 se gaseste in cadrul Laboratorului National de Fizica al Marii Britanii.

Nu conteaza neaparat cat cantareste kilogramul, atata timp cat toata lumea utilizeaza acelasi standard. Problema este ca exista mici diferente, IPK-ul si cele 40 de replici au mase diferite, departandu-se de valoarea originala”, spun cercetatorii de la Newcastle.

Integral pe gandul.info

Foto: pulselectronic.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii