ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-04-2016, ora 09:38

Cat de mult ar trebui sa munceasca oamenii de peste 40 de ani

Articol de Cristian Amariei
Un nou studiu arata ca angajatii de peste 40 de ani dau cel mai bun randament in cadrul unui program de doar trei zile de munca pe saptamana.

Cercetatorii au descoperit ca performanta cognitiva a persoanelor de varsta mijlocie devenea din ce in ce mai buna pe masura ce saptamana de munca ajungea la 25 de ore, insa in momentul in care acest numar era depasit, performanta scadea drastic, instalandu-se oboseala si stresul.

Studiul, publicat in cadrul seriei Melbourne Institute Worker Paper, a invitat 3.000 de barbati si 3.500 de femei din Australia sa parcurga o serie de teste cognitive in timp ce le erau analizate obiceiurile legate de munca.

Concluziile au fost ca angajatii cu un program de munca de 25 de ore pe saptamana au avut rezultate excelente, in timp ce oamenii cu un program de 55 de ore pe saptamana au avut rezultate mai proaste decat pensionarii sau somerii.

Unul dintre cei trei autori ai studiului, profesorul Colin McKenzie de la Universitatea Keio, a declarat: ”Multe tari vor schimba conditiile in care oamenii se pot pensiona prin marirea varstei de la care acestia au dreptul de a primi o pensie. Acest lucru inseamna ca mai multi oameni vor continua sa munceasca la batranete”. Potrivit lui Mckenzie, munca poate fi o sabie cu doua taisuri: ea stimuleaza activitatea cerebrala, dar in acelasi timp ea poate insemna si oboseala si stres, cauzate de un program de munca indelungat.

Profesorul mai spune ca studiul subliniaza faptul ca diferentele in programul de munca sunt importante pentru mentinerea functiilor cognitive in cazul oamenilor de varsta mijlocie si al batranilor. Posturile cu jumatate de norma pentru oamenii de peste 40 de ani sunt considerate astfel, potrivit acestui studiu, o solutie buna atat pentru obtinerea celui mai bun randament din partea angajatilor, dar si pentru mentinerea functiilor cognitive, scrie The Independent.

Sursa: descopera.ro

     
Tag-uri: studiu, munca, varsta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  24.06.2017 18:09

wh0cd689381 isoptin without prescription amitriptyline avodart elocon citalopram asacol

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii