A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719646002.0138.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cat costa studiile la cele mai bune cinci universitati din lume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
16-03-2013, ora 12:03

Cat costa studiile la cele mai bune cinci universitati din lume

Articol de Cristian Amariei

Revista saptamanala britanica Times Higher Education (THE) a publicat topul primelor 100 de universitati din lume, intocmit pe baza reputatiei institutiilor de invatamant superior. Cat costa un an de studiu la cele mai bune cinci universitati din lume?

Nicio institutie de invatamant superior din Romania nu se afla anul acesta in top.

Singura institutie care a obtinut punctajul maxim (rating 100) este celebra universitate americana Harvard. Nu degeaba Harvard a fost aleasa cea mai buna universitate din lume: cei care sunt acceptati aici au acces la cele mai bune conditii de scolarizare pe care si le pot dori.

Pretul este insa pe masura: un an de studiu costa aproape 55.000 dolari, din care cea mai mare pondere o are pretul cursurilor (36.000 de dolari), dupa care urmeaza cheltuielile cu chiria , de aproximativ 8.000 de dolari si cele cu asigurarea de sanatate, de 3.000 de dolari.

Pe locul doi se afla tot o universitate din Statele Unite, Massachusetts Institute of Technology (MIT), care a obtinut 87,6 puncte. Universitatea percepe o taxa de scolarizare) de circa 30.000 de dolari pe an, la care se adauga cheltuielil cu mancarea, de aproximativ 300 de dolari pe luna si cu chiria, de 500 de dolari pe luna.

Integral pe capital.ro

Foto: faculty.wcas.northwestern.edu

     
Tag-uri: cost, studii, universitate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii