ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-09-2012, ora 14:05

Cat costa pentru parinti inceperea anului scolar?

Articol de Madalina Irimia

Inceperea anului scolar scoate din bugetul unei familii cel putin 400 de lei pentru un copil, insa aceste costuri pot depasi si 1.000 de lei, in functie de cat de mult se tine cont de preferintele elevului in alegerea rechizitelor, dar si de calitatea produselor cumparate.

Inaintea deschiderii anului scolar - in 17 septembrie - hipermarketurile au alocat spatii suplimentare pentru prezentarea rechizitelor scolare, preturile la anumite game de produse variind foarte mult.

La standul cu ghiozdane dintr-un hipermarket bucurestean, un rucsac simplu, colorat in rosu si negru, costa 9,99 de lei, in timp ce un mic troller roz, decorat cu printese, 186 de lei. Intre cele doua extreme, parintii pot opta pentru ghiozdane care costa cateva sute de mii de lei vechi.

Cele mai scumpe produse nu garanteaza neaparat o calitate superioara, costurile suplimentare fiind date, in majoritatea cazurilor, de imprimeuri cu personaje din desene animate, carora copiii le rezista cu greu.

Din acelasi hipermarket, un penar poate fi cumparat cu sume intre 7,99 lei si pana la 50 de lei, si in acest caz parintii trebuind sa plateasca mai mult in cazul in care cei mici isi doresc un penar cu personaje de desen animat.

Aceleasi diferente de pret sunt si la acuarele, creioane colorate si la caiete. Astfel, pentru un set de acuarele, se pot plati sume cuprinse intre 4,99 lei si 47,90 de lei, pensulele au preturi cuprinse intre 1,99 lei si 12,30 de lei, iar o cutie de creioane colorate poate fi achizitionata cu sume de la doi lei pana la 27 de lei.

Integral pe mediafax.ro

Foto: gazetadenavodari.ro

     
Tag-uri: pret, rechizite, scoala
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii