ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
29-04-2014, ora 15:04

Cat castigi dintr-un depozit de 3.000 lei. Top 5 banci cu cele mai mari dobanzi

Articol de Cristian Amariei

Bancile practica o dobanda mai mica de 4% pentru economiile in lei, pastrate in depozite la termen, potrivit unei analize Yahoo News.

Pentru o un depozit de 3.000 de lei, constituit pe o perioada de 3 luni, deponentul va primi la finalul perioadei o suma ce scade de la 25 de lei, in functie rata dobanzii practicata de fiecare banca.

Astfel, pentru economisirea unei sume de 3.000 de lei, cea mai mare dobanda, de 4% pe an, este afisata in prezent de TBI Bank. Suma neta pe care deponentul o va primi la maturitatea depozitului va fi de 25,2 lei.

O dobanda de 3,95% va primi cel care isi va pastra economiile la Piraeus Bank, suma astfel rezultata la finalul celor trei luni fiind de 24,89 lei.

Pentru acelasi depozit, Banca Comerciala Carpatica practica o rata a dobanzii de 3,85%, astfel ca suma neta acumulata va fi de 24,26 lei. Aceeasi suma o va primi deponentul daca va alege sa-si tina economiile la Banca Romaneasca.

Cei care aleg Banca Comerciala Romana (BCR) pentru deschiderea unui depozit la termen vor primi o dobanda neta de 23,63 lei, la finalul celor trei luni, banca afisand o rata a dobanzii de 3,75%. Mai multe aici.

Foto: cotidianul.ro

     
Tag-uri: banci, depozit, economii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii