A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719814436.298.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Castelul Versailles ar putea gazdui un hotel de lux intr-una dintre cladirile sale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-08-2015, ora 15:08

Castelul Versailles ar putea gazdui un hotel de lux intr-una dintre cladirile sale

Articol de Madalina Irimia
Castelul Versailles, una dintre cele mai vizitate institutii muzeale din Franta si printre cele mai cunoscute in strainatate, ar putea gazdui un hotel de lux intr-una dintre cladirile sale, in incercarea de a-si creste veniturile, potrivit Reuters.

Administratia de la Versailles a lansat o discreta cerere de oferte in incercarea de a incheia un parteneriat cu un lant hotelier de lux, care va putea sa reabiliteze si sa transforme in hotel un corp format din trei cladiri construite in anii 1680, aflate in patrimoniul castelului.

Acest spatiu, care se intinde pe o suprafata de 2.800 de metri patrati, este situat chiar langa celebrul parc al Castelului Versailles si interiorul acestui imobil ofera o priveliste deosebita asupra domeniului, conform publicatiei Journal du Dimanche.

Potrivit cererii de oferta lansata de administratia Castelului Versailles, pentru reabilitatea si transformarea acestui corp intr-un hotel este necesara o investitie cuprinsa intre 4 si 7 milioane de euro. Potrivit informatiilor obtinute de Journal du Dimanche, lantul hotelier francez AccorHotels este interesat sa investeasca in acest proiect.

Ofertele in acest sens pot fi depuse pana pe 14 septembrie, iar compania care va fi desemnata castigatoare va putea sa administreze respectivul hotel timp de 60 de ani.

Castelul Versailles are aproximativ 7 milioane de vizitatori anual, insa conducerea acestuia trebuie sa gaseasca resurse suplimentare pentru finantarea stabilimentului, in contextul in care subventiile primite de la statul francez au scazut de la 47,4 milioane de euro, in 2013, la 40,5 milioane de euro, in acest an.

In 2010, Jean-Jacques Aillagon, care, la acel moment, era presedinte al complexului public format din castelul, muzeul si domeniul de la Versailles, a lansat o prima cerere de oferta pentru construirea unui hotel de 23 de camere. Societatea Ivy International a fost aleasa sa implementeze acest proiect, insa planurile privind constructia hotelului au fost abandonate. La momentul respectiv, conducerea Castelului Versailles spera sa obtina din acest hotel o redeventa de 300.000 de euro pe an.

In prezent, presedintele complexului Versailles, care a fost resedinta regilor Frantei, este jurnalista Catherine Pégard.

Administratia Castelului Versailles nu a comentat noile planuri privind construirea hotelului de lux.

Sursa: gandul.infocastelul versaille
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii