ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-03-2013, ora 08:09

Casatoria timpurie este benefica pentru barbati, nu si pentru femei

Articol de Madalina Irimia

Barbatii care se casatoresc in jurul varstei de 20 de ani iau o hotarare buna pentru cariera lor profesionala, insa femeile nu. Psihologul Meg Jay, citata de references.be, a amintit in 2013 ca doua treimi din cresterile salariale de pe parcursul unei cariere se petrec in primii zece ani ai vietii profesionale.

Concluzia este ca cine vrea sa se concentreze in aceasta perioada pe cariera ar face bine sa amane momentul casatoriei. Femeile care au decis sa se casatoreasca mai tarziu castiga mai mult decat cele care si-au pus verigheta pe deget la 20 de ani sau putin peste aceasta varsta. Potrivit studiului desfasurat de Universitatea Virginia, spre 35 de ani, femeile cu studii superioare care s-au casatorit in jur de 30 de ani castiga cu 56% mai mult decat cele care au ales sa o faca cu zece ani mai devreme.

Pentru barbati insa lucrurile stau invers. Cei care se casatoresc intre 20 si 30 de ani (indiferent de nivelul de educatie) castiga in medie mai mult decat cei care isi iau sotie mai tarziu.

Integral pe agerpres.ro

Foto: threeonesevennine.com

     
Tag-uri: studiu, casatorie, varsta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii