ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-05-2015, ora 13:09

Casatoria care face inconjurul lumii. Seful Politiei de 47 de ani si-a luat sotie de 17 ani. Este bigam

Articol de Cristian Amariei
Un scandal de proportii s-a starnit in Cecenia, dupa ce seful Politiei s-a insurat cu o tanara de numai 17 ani. Mireasa a fost fortata sa se marite, dupa o serie de amenintari. Adolescenta a fost obligata sa accepte cererea in casatorie dupa ce oficialul a amenintat ca o va rapi si ca ii va pedepsi familia.

Toate astea s-au intamplat cu binecuvantarea liderului de la Groznii, RAMZAN Kadirov. Mai mult, acesta a sfatuit barbatii sa isi tina femeile inchise in casa, fara acces la internet.

Mireasa de numai 17 ani a sefului politiei cecene a fost departe de a fi fericita in ziua nuntii, dupa cum se vede si in imaginile filmate la ceremonie.

Potrivit presei, barbatul de 47 de ani a cerut-o pe adolescenta de sotie de trei ori, dar fata l-a refuzat. Furios, acesta a recurs in cele din urma la amenintari, pana cand copila a acceptat, in ciuda faptului ca barbatul mai are o sotie si un fiu.

Totul s-a derulat cu binecuvantarea liderului cecen Ramzan Kadirov, care a si asistat la ceremonie si la petrecerea de dupa, potrivit Romania TV.

Imaginile cu mireasa-copil, cu ochii aproape in lacrimi, au facut inconjurul lumii si au starnit un val de indignare. Autoritatile occidentale, dar si opinia publica au condamnat acesta casatorie fortata, ce incalca drepturile omului.

La randul lor, mai multi oficiali rusi au subliniat ca Moscova, de care apartine Republica Cecena, interzice poligamia si casatoria minorilor. insa comisarul rus pentru drepturile copilului a aparat nunta si a spus ca femeile din Caucaz sunt nevoite sa se marite foarte tinere, pentru ca la 37 de ani sunt deja pline de riduri. El a revenit ulterior asupra declaratiilor si si-a cerut scuze.

In fata acestui val de condamnare, reactia liderului cecen a fost incredibila. El considera ca lumea intreaga a aflat despre nunta pentru ca sotiile invitatilor au avut acces la retele de socializare. Asa ca le-a cerut cecenilor sa isi tina nevestele incuiate in case, fara internet.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii