A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830265.6963.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Casa fara inceput si fara sfarsit, construita cu o imprimanta 3D
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-01-2013, ora 10:09

Casa fara inceput si fara sfarsit, construita cu o imprimanta 3D

Articol de Cristian Amariei

Studioul olandez de arhitectura Universe Architecture planuieste sa construiasca prima casa din lume realizata integral din materiale facute cu o imprimanta tridimensionala.

Numita “The Landscape House”, aceasta va fi printata pe sectiuni folosind o imprimanta uriasa D-Shape, care poate produce sectiuni uriase de 6 metri pe 9 metri, utilizand un mix de nisip si agenti de lipire.

Arhitectul Janjaap Ruijssenaars de la Universe Architecture va colabora pentru acest proiect cu inventatorul italian Enrico Dini, creatorul imprimantei D-Shape.

Olandezul a gandit casa folosinduse de modelul benzii Mobius. Aceasta este cunoscuta ca o bucata de hartie cu o proprietate interesanta: daca mergi pe ea, traversezi fiecare parte a hartiei fara sa te opresti vreodata, datorita formei interesante. Practic, banda Mobius are proprietate matematica de a nu fi orientabila. Ea a fost descoperita de doua persoane in mod independent: germanul August Mobius si Johann Listig, in 1858.

Potrivit declaratiilor arhitectilor, oferite site-ului 3ders.org, casa va fi terminata in 18 luni. Conceptul ei a fost gandit de arhitect impreuna cu artistul si matematicianul Rinus Roelofs. Astfel, imprimanta D-Shape va crea volume care vor fi umplute cu ciment ranforsat. Acestea vor fi unite pentru a termina casa.

Integral pe adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii