A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674854.6283.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Casa Alba condamna decapitarea SI "demna de dispret si lasa" a celor 21 de egipteni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-02-2015, ora 09:10

Casa Alba condamna decapitarea SI "demna de dispret si lasa" a celor 21 de egipteni

Articol de Cristian Amariei
Casa Alba a condamnat duminica decapitarea celor 21 de egipteni, rapiti in Libia, de catre gruparea Statul Islamic (SI) ca "demna de dispret si lasa" si a transmis condoleante familiilor victimelor si Guvernului egiptea, relateaza Los Angeles Ttimes in pagina electronica.

"Aceasta ucidere oarba a unor persoane nevinovate este cea mai recenta dintr-o serie de actiuni violente comise de catre teroristi afiliati SI impotriva locuitorilor din regiune, inclusiv uciderea a zeci de militari egipteni in Sinai, care nu face decat sa determine comunitatea internationala sa se uneasca impotriva SI", se arata intr-un comunicat emis de presedintia americana duminica seara.

SI a difuzat duminica o inregistrare video care prezinta decapitarea a 21 de barbati pe care ii prezinta ca fiind egipteni de confesiune crestina.

Un purtator de cuvant al Bisericii Copte din Egipt a confirmat, pentru agentia oficiala egipteana, executia celor 21 de barbati.

Rude ale barbatilor rapiti, cei mai multi provenind din zone sarace din sudul Egiptului, au organizat actiuni de protest si s-au rugat, vineri, in incercarea de a determina Guvernul egiptean sa raspunda. Oficiali le dadeau asigurari ca s-au facut toti pasii posibili pentru a fi alvati.

Crestinii egipteni au fost capturati la Sirt, pe 12 ianuarie, in urma unor confruntari violente. Libia este devastata de conflicte intre militii rivale, iar unii dintre militanti au jurat credinta SI.

Presedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, a convocat Consiliul National de Aparare pentru a examina situatia si a decretat sapte zile de doliu national.

Guvernul egiptean si-a avertizat cetatenii sa nu calatoreasca in Libia, insa multi dintre ei pleaca in tara vecina pentru a gasi un loc de munca.

Sursa: mediafax.ro
Foto: usmagazine.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii