A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663864.0481.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cartoful, aliment si remediu naturist - in ce boli te ajuta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-02-2014, ora 15:04

Cartoful, aliment si remediu naturist - in ce boli te ajuta

Articol de Madalina Irimia

Fie ca fel principal de mancare sau garnitura, cartofii sunt aproape nelipsiti de la masa noastra, fiind unul dintre cele mai folosite alimente din lume. Pe langa faptul ca sunt hranitori si surse bogate de vitamine si minerala, cartofii au si multe calitati terapeutice, meritandu-si, pe drept cuvant, numele de aliment-medicament.

In caz de dureri reumatice, mult mai accentuate in sezonul rece, se pot folosi cataplasme cu cartofi fierti, calzi, cat se poate suporta. Cartofii fierti si zdrobiti, pusi in tifon, se aplica pe locurile dureroase si se fixeaza cu o bucata de panza. Caldura si amidonul din cartofi alina durerile din oase si din muschi.

Cartofii cruzi, dati prin razatoarea mare, se stropesc cu otet cald si apa, parti egale, si se aplica pe locul dureros: sale, umar sau genunchi. In caz de durere de gat se face din nou o cataplasma si se fixeaza in jurul gatului cu tifon sau o bucata de panza ce poate fi tinuta pana dimineata.

Sucul de cartofi te scapa de litiaza renala sau biliara. Doi - trei cartofi de marime potrivita se curata de coaja, se spala si se usuca intr-un prosop de bucatarie, se taie marunt, ca pentru ciorba, si se dau prin storcatorul de fructe. Sucul de cartofi se bea imediat dupa ce a fost preparat. Nu se lasa nimic pentru mai tarziu.

Integral pe ziare.com

Foto: doarnatural.ro

     
Tag-uri: cartofi, boli, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii