ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-11-2015, ora 13:06

Cartarescu: „Fiecare dintre tinerii din Colectiv care au murit atat de ingrozitor si de absurd ar fi putut fi copilul meu. Ar trebui sa facem ceva impotriva nepasarii criminale a edililor nostri”

Articol de Madalina Irimia
Mircea Cartarescu spune ca fiecare dintre tinerii care au murit atat de ingrozitor si de absurd in tragedia din clubul Colectiv ar fi putut fi copilul lui, scriitorul precizand ca Bucurestiul este o cursa de soareci si vor fi zeci de mii de victime la urmatorul cutremur major.

"Imi pare teribil, teribil de rau. Fiecare dintre tinerii care au murit atat de ingrozitor si de absurd, ca si cei raniti si desfigurati ar fi putut fi copilul meu. M-am dezmeticit greu, toata noaptea am fost ca amortit, abia acum simt durere si neputinta. Nu e nimic de reparat. Nici o condamnare, nici o incriminare nu le va reda acelor copii viata si sanatatea, nimic nu le va sterge din minte oroarea traita. Nimic din ce putem noi face nu-i va consola pe parinti. Bucurestiul e o cursa de soarici. Vor fi zeci de mii de victime la urmatorul cutremur major. Macar gandindu-ne la acesti morti deja contabilizati undeva (adica la noi si la cei dragi noua) ar trebui in urmatoarea perioada sa facem ceva impotriva nepasarii criminale a edililor nostri. Vina e a lor pentru tragedia de la Club Colectiv si pentru cele ce mai urmeaza", a scris Mircea Cartarescu, pe contul sau oficial de pe Facebook.

In urma incendiului produs vineri seara in Clubul Colectiv din centrul Capitalei si-au pierdut viata 27 de oameni, iar alti aproximativ 200 au fost raniti. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din Bucuresti.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii