A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662360.5003.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Carnetele de cecuri si PIN-urile vor disparea. Cum ne vom gestiona finantele in 2020
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-12-2014, ora 13:37

Carnetele de cecuri si PIN-urile vor disparea. Cum ne vom gestiona finantele in 2020

Articol de Madalina Irimia
Modul in care ne vom controla finantele si conturile din banci se va schimba radical in urmatorii ani, informeaza CNN.

"Tehnologia se misca atat de repede incat incepe sa sperie toata lumea", declara pentru CNN Gi Fernando, fondator si investitor al Free Formers, o companie care ofera firmelor si tinerilor fara un loc de munca training digital.

Referindu-se la schimbarea activitatii bancare si a gestionarii finantelor, Gi Fernando sustine ca "se va intampla mai curand decat credeti". Acesta este de parere ca in cinci ani tehnologia prin care ne gestionam activitatea bancara si finantele va fi de nerecunoscut.

Iata cele 5 elemente care se vor schimba sau vor disparea in intregime in urmatorii cinci ani:

Numerele PIN si cititoarele de carduri

Numerele PIN invechite si cititoarele de carduri nefolositoare vor fi de domeniul trecutului, sustine Fernando.

Amprentele, cititoarele retinei, catarama curelei, ceasurile de mana si chiar lentilele de contact vor inlocui numerele PIN de moda veche si cititoarele de carduri in tranzactiile noastre moderne zilnice.

"Vom vedea mult mai mult utilizarea datelor biometrice", este de acord Steven Lewis, analist bancar la Ernst & Young. "Amprentele digitale si scanarea ochilor vor inlocui semnaturile", spune el.

Fernando sustine ca va fi mult mai usor sa cumperi lucruri, fiind nevoie doar sa mergi la magazin sa iei ceea ce trebuie, plata fiind efectuata printr-un dispozitiv sau portabil.

Bancile

Cu toate ca vor continua sa existe fizic, multe dintre acestea nu vor fi la fel cum le stim acum. Vor aparea banci in supermarketuri, cafenele si magazine, sustine Fernando.

Va fi la fel ca in secolul al XIV-lea in Venetia, atunci cand tranzactiile se faceau in cafenele. "Oamenii simt nevoia sa se intalneasca fata in fata", explica Gi Fernando. Sucursalele bancilor vor semana din ce in ce mai mult cu magazinele Apple, mai precizeaza acesta.

Bancnotele si cecurile

Vor exista in continuare bancnote, pentru ca sunt usor de folosit, se transmit rapid si sunt acceptate aproape oriunde.

"Va dura mai mult pana sa dispara bancnotele", afirma Fernando. intre timp, smartphone-urile si platile electronice vor creste in popularitate.

"Vom avea o suita de tehnologii diferite. Vor fi persoane foarte dornice sa utilizeze smartphone-ul. Altii vor avea in continuare numerar, cecuri si carduri", spune Lewis.

Imprumuturile traditionale

Vreti sa imprumutati bani, dar banca nu va ofera imprumut? Imprumuturile peer-to-peer (P2P), grupurile de creditare si site-urile care imprumuta bani direct persoanelor fizice si juridice, fara a trece printr-o institutie financiara traditionala, vor fi din ce in ce mai populare.

Lending Club si Prosper sunt doua dintre cele mai mari companii care se ocupa cu imprumuturi P2P in Statele Unite. Ele au imprumutat 2,4 miliarde dolari in 2013, fata de 871 milioane dolari in 2012. Un raport recent realizat de firma de capital de risc Foundation Capital a prezis ca pana in 2025 piata globala de imprumuturi P2P va ajunge la o valoare de peste 1 trilion de dolari.

Companiile de transfer de bani

Zilele in care va duceti la banca sau la agentul de transfer de bani pentru a trimite banii castigati in strainatate acasa sau pentru a trimite bani de acasa in strainatate sunt pe cale sa apuna.

Deja exista o gama larga de companii online, care ofera transferuri de bani cu comisioane de tranzactionare mai mici - Transferwise, Kantox, CurrencyFair sunt doar cateva dintre acestea.

Sursa: mediafax.ro
Foto: realitatea.net
     
Tag-uri: finante, gestiune, banci
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii