A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736952508.8301.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Carnea de care trebuie sa ne ferim
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
13-08-2012, ora 12:43

Carnea de care trebuie sa ne ferim

Articol de Madalina Irimia

Consumata in trecut doar la ocazii speciale, carnea a ajuns in prezent sa faca parte din dieta zilnica, depasind adeseori nevoile organismului. Totusi dietele vegetariene sau raw vegan, foarte la moda astazi, ne pot pune sanatatea in pericol daca nu stim ce este corect sa eliminam din alimentatia noastra pentru a pastra un echilibru nutritional.

Excesul de carne creste riscul de aparitie a afectiunilor renale, litiazei in special , creste nivelul trigliceridelor si colesterolului sangvin si deci a dislipidemiilor care favorizeaza aparitia afectiunilor cardiovasculare, precum infarctul miocardic. Cu toate acestea medicii nutritionisti ne sfatuiesc sa consumam saptamanal carne de peste, pui sau curcan, ocazional porc, vita sau oaie si foarte rar mezeluri.

Sursa de calorii negative

Carnea nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta corecta, deoarece este principala sursa de proteine de calitatea I, contine toti aminoacizii esentiali, vitaminele B si D, minerale (fier, zinc, seleniu, crom, cupru) si grasimi. Este in acelasi timp principala sursa de fier a organismului, de care acesta are nevoie zilnic intr-o proportie de 8-15 mg pentru oxigenarea si hranirea tuturor celulelor, cat si pentru acoperirea pierderilor in cazul sangerarilor sau al hemoragiilor.

Nu toate tipurile de carne au acelasi continut de fier. Carnea mai inchisa la culoare, in special ficatul si splina, are o concentratie mai mare de fier, iar pulpele de pui si de curcan contin de trei ori mai mult fier decat pieptul. In acelasi timp, consumul de carne accelereaza metabolismul fiind o sursa de calorii negative. Adica nu numai ca nu ingrasa, dar genereaza un consum enegetic suplimentar din partea organismului. La cealalta extrema se afla grasimea care nu solicita deloc metabolismul. Prin continutul de proteine, vitamine din grupul B si minerale, asigura buna functionare a sistemului nervos, conferind vigoare psihica si tonus cerebral.

Integral pe incomemagazine.ro

Foto: tubefun4.com

     
Tag-uri: carne, dieta, alimentatie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii