ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-11-2016, ora 12:12

Care sunt tendintele pe piata telecom si ce operator ar putea intra pe segmentul mobil in tara noastra

Articol de Cristian Amariei
Industria telecom din Europa este inca fragmentata, iar in viitor vom vedea mai multe consolidari si operatori care devin convergenti fix-mobil, potrivit lui Gervais Pellissier, CEO adjunct si director executiv pentru operatiunile din Eu-ropa ale grupului Orange.

Orange Romania a lansat in luna mai a acestui an serviciile de internet prin fibra optica, voce fixa si televiziune prin cablu digital devenind astfel operator convergent fix-mobil. Directia strategica a investitiilor din telecom este convergenta fix-mobil este de parere Gervais Pellissier, care considera ca piata telecom europeana este in continuare una foarte fragmentata.

“Vom asista la consolidari si fuziuni intre operatorii mici deorece numarul de 40-45 de grupuri de telecom din Europa nu este sustenabil pe termen lung. Consolidarile intre companii mari sunt dificile. Unele sunt refuzate de Concurenta”, spune oficialul Orange. Printre ultimele consolidari care au avut loc se numara achizitia Yoigo de Masmovil in Spania si achizitia Multimedia Polska de catre Liberty Global. Americanii de la Liberty Global au intrat prin fuziuni si achizitii pe segementul de telefonie mobila, in Belgia si Olanda, devenind de asemenea operatori convergenti fix-mobil. Nu ar fi exclus ca UPC sa aplice aceeasi strategie si pe piata locala unde opereaza sub brandul UPC Romania.

In ceea ce priveste tara noastra, noul CEO Orange, Liudmila Climoc, a declarat ca “parteneriatul cu Telekom a fost cea mai buna solutie pentru a oferi clientilor cele mai bune solutii in cel mai scurt timp posibil. Acest lucru nu inseamna ca in paralel nu consideram alte oportunitati, suntem in permanenta in cautarea de optiuni care ne vor intari prezenta in segmentul serviciilor fixe. Ne uitam bine inteles la nevoile clientilor nostri, dar si la eficienta unor asemenea proiecte”.

Principalii jucatorii pe piata locala telecom sunt: Orange, Vodafone, Telekom si RCS&RDS.

Sursa: capital.ro
     
Tag-uri: tendinte, romania, telecom
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii