A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719757171.7572.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Care sunt riscurile la care te expui cand mergi in slapi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-08-2013, ora 11:05

Care sunt riscurile la care te expui cand mergi in slapi

Articol de Madalina Irimia

Pe langa faptul ca slapii nu ne ofera protectia de care avem nevoie, predispunandu-ne la accidente usoare si rani, slapii ne pot afecta serios si pe termen lung picioarele.

Picioarele sunt fundatia corpului uman, sunt baza scheletului”, a declarat podologul Jackie Sutera, explicand si ca atunci cand partea inferioara a picioarelor este afectata de slapi „se produce un efect de domino in care articulatiile si oasele trebuie sa compenseze daunele produse de incaltaminte”.

Iata ce se intampla cu picioarele noastre atunci cand purtam slapi:

1. Degetele picioarelor

Pentru ca picioarele sunt tinute in incaltari doar de o mica bretea, degetele incearca la fiecare pas sa apuce talpa slapilor pentru a reda o oarecare stabilitate. Cu timpul, aceasta actiune de prindere a talpii duce la suprasolicitarea muschilor, lucru care poate declansa tendinita (inflamarea tendonului care leaga muschiul de os). De asemenea, utilizarea zilnica, pentru o perioada lunga de timp, a slapilor favorizeaza deformarea degetelor (mai exact este vorba despre asa-numitele „deget in ciocan” ce se formeaza din cauza necesitatii de a prinde talpa cu degetele) si aparitia sau inrautatirea monturilor de pe ele.

2. Oasele

Atunci cand purtam prea des slapi favorizam si aparitia stresului asupra oaselor. Punand presiune in mod repetat asupra oaselor putem risca sa suferim fisuri chiar si in lipsa unui soc sa a unei lovituri.

3. Glezna si restul piciorului

Din cauza ca in slapi picioarele noastre au o alta pozitie decat in mod normal, ne schimbam intregul stil de mers. Oamenii de stiinta de la Universitatea Auburn au realizat un studiu in care au confirmat ca atunci cand purtam slapi facem pasi mai mici, iar calcaiele noastre lovesc pamantul cu o forta, lucru care poate cauza dureri ale gleznelor, genunchilor, soldurilor si spatelui.

4. Talpa

In slapi, picioarele se misca in fiecare moment si se freaca de talpa. Aceste frecari constante pot determina aparitia unei senzatii de arsura in tala sau a bataturilor sau a basicilor.

5. Bolta piciorului

Cand purtam slapi, suprasolictitam o banda subtire de tesut numita fasciei plantara care se intinde pe distanta dintre calcai si bolta. In lipsa unui pantof care sa sustina piciorul, fascia plantara se inflameaza ducand la fasceita plantara si determinand aparitia durerii.

6. Calcaiul

Calcaiul este si el afectat de fasceita plantara. De fapt, unul dintre cele mai cunoscute simptome ale fasceitei plantare este o durere ascutita si suparatoare in calcai.

In plus, un studiu din 2009 realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Miami a scos la iveala ca o pereche de slapi gazduieste mai bine de 18.000 de bacterii, printre care si Streptococul auriu.

Pentru a avea grija de picioarele noastre, trebuie sa purtam cu moderatie slapii. Specialistul Jackie Sutera recomanda sa purtam slapii doar atunci cand mergem la piscina si sa nu facem din ei o incaltaminte de zi cu zi.

Sursa: descopera.ro

Foto: bzc.ro

     
Tag-uri: slapi, plaja, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii