A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662014.1967.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Care sunt potentialii inlocuitori ai lui Darius Valcov la Ministerul Finantelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
17-03-2015, ora 12:02

Care sunt potentialii inlocuitori ai lui Darius Valcov la Ministerul Finantelor

Articol de Madalina Irimia
Premierul Victor Ponta se pregateste sa-i caute inlocuitor ministrului de Finante, Darius Valcov, care a demisionat duminica. Misiunea pare insa destul de dificila daca tine cont de actualul context politic. Printre numele vehiculate ca posibili inlocuitori ai lui Darius Valcov se numara deputatul PSD Viorel Stefan, viceguvernatorul BNR Liviu Voinea, consilierul premierului Cristian Socol si fostul ministru Ioana Petrescu.

Primul nume vehiculat este cel al deputatului PSD Viorel Stefan.

Parlamentarul este actualul presedinte al comisiei de buget Finante din Camera Deputatilor, iar numele sau a mai fost vehiculat pentru sefia Ministerului de Finante si inainte ca Darius Valcov sa preia acest minister.

Viorel Stefan a avut negocieri intense in urma cu aproximativ o luna cu bancile, dar si cu Banca Nationala pe tema problemelor creditelor in franci elvetieni.

Al doilea nume vehiculat este cel al lui Cristian Socol, consilier pe probleme macroeconomice al premierului Victor Ponta. Potrivit paginii sale de Facebook, Cristian Socol este si conferentiar universitar si editor asociat la "Revista de Economie Teoretica si Aplicata".

Un al treilea nume vehiculat este cel al lui Liviu Voinea, viceguvernator BNR.

Liviu Voinea a obtinut titlul de Master in Administrarea Afacerilor (MBA) la prestigioasa Stockholm University School of Business. La 24 de ani a devenit doctor in economie la ASE. A fost bursier al Colegiului Noua Europa in cadrul unui program de cercetare post-doctorala in perioada 2002-2003. Are o specializare in sociologia bunastarii la Universitatea Bucuresti si o diploma in statistica in stiintele sociale la University of Essex, Marea Britanie, obtinuta in 2006.

A fost membru in consiliul de administratie al Eximbank (apr. 2009-sept. 2012) si secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, din 16 mai 2012. A fost ministrul delegat pentru buget in Cabinetul Ponta II de la 21 decembrie 2012.

De la 1 februarie 2005 este conferentiar universitar doctor in cadrul scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, respectiv profesor asociat, de la 1 octombrie 2009, in cadrul ASE Bucuresti.

In 2007 a obtinut Premiul ‘Virgil Madgearu’ pentru economie al Academiei Romane.

Al patrulea posibil inlocuitor al lui Darius Valcov este Ioana Petrescu, fost ministru al Finantelor Publice.

Ioana Petrescu, a absolvit Universitatea Harvard. Are un doctorat si un masterat in economie iar la Wellesley College si-a luat licenta in economie si matematica.

Inainte de a fi asistent la Universitatea din Maryland, a lucrat ca membru al National Review Institute la American Enterprise Institute din Washington, DC.

A predat ca profesor asociat la Facultatea de Politici Publice la Universitatea Maryland.

Ioana Petrescu este specializata in finante publice, economia tarilor in curs de dezvoltare si emergente si pe economia de securitate nationala.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii