A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831791.2871.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Care sunt diferentele dintre parfum, apa de toaleta si apa de colonie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-04-2016, ora 11:45

Care sunt diferentele dintre parfum, apa de toaleta si apa de colonie

Articol de Cristian Amariei
Inainte de a cumpara un parfum, o apa de toaleta sau o apa de colonie ar trebui sa stim care sunt diferentele dintre cele trei, de ce parfumul este mai scump ca o apa de colonie si de ce un parfum adevarat nu se tine niciodata intr-o sticla cu atomizor.

Parfumurile pe care le gasim in magazine sunt grupate in categorii de pret in functie de concentratia de esenta pura (intre 15 si 40%). Cu cat este mai concentrat un parfum cu atat va avea o consistenta mai uleioasa si va fi tinut in sticle cu dop si nu in sticle cu atomizor de tip spray. Un parfum concentrat va fi foarte puternic si foarte scump.

Concentratia mare nu este, insa un indicator al calitatii. Un parfum cu esenta puternica (mosc, ambra) de concentratie mare poate fi scump, dar nu are neaparat un miros placut.

Apa de parfum are o concentratie de 10-20% esenta de parfum diluata cu alcool si apa. Un astfel de produs va mirosi placut, dar mirosul nu va persista. Apa de parfum este vanduta, in general in sticle normale sau in sticle de tip spray.

Apa de toaleta are o concentratie de 4-15% de esenta de parfum diluat de alcool. Asta face ca produsul sa nu aiba un miros prea persistent. Puteti folosi acest produs zilnic, fara sa fie teama ca folositi prea mult.

Apa de colonie aparut prima oara in Koln (de aici si numele) si are in general o concentratie de 2-5% esenta de parfum. Apa de colonie are un miros fresh, usor si fructat datorita uleiurilor esentiale folosite (lamaie, bergamota, portocala, neroli, lavanda, rozmarin etc)

De luat aminte ca nu exista un raport universal al concentratiilor din aceste produse de parfumat. Aceste cifre sunt doar linii directoare si pot varia.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii