A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816037.9955.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Care sunt cele 57 de licee unde nimeni nu a promovat examenul de Bacalaureat 2015
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-07-2015, ora 14:15

Care sunt cele 57 de licee unde nimeni nu a promovat examenul de Bacalaureat 2015

Articol de Madalina Irimia
Elevii de clasa a XII-a care au sustinut probele scrise de la Bac 2015 au aflat marti, 7 iulie, notele de la examenul de maturitate. Rata de promovare la Bacalaureat 2015 este de 66,41%. Notele de la Bac au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Din statisticile de la Ministerul Educatiei rezulta ca exista 57 de licee unde rata de promovare este zero, niciun elev nu a reusit sa obtina media 6 necesara pentru a promova bacalaureatul.

Liceul Tehnologic Dinu Bratianu din stefanesti, Liceul Tehnologic Vasile Juncu din Minis, Liceul Tehnologic Agricol din Ortisoara din judetul Timis si Liceul Tehnologic Sava Brancovici din judetul Arad sunt numai cateva dintre liceele tehnologice si colegiile tehnice la care niciunul dintre elevii care s-au prezentat la examen nu au obtinut media de trecere la Bacalaureat 2015.

Directorii de la liceele codase spun ca elevii nu sunt interesati de examenul de bacalaureat. in plus, cei care nu trec bacalaureaul au intrat la liceu cu medii sub 5.

Unul dintre liceele la care nu a trecut niciun elev de examenul maturitatii este Liceul Tehnologic Sava Brancovici din Ineu, judetul Arad. Directorul Ioan Nicodim spune ca s-a bucurat ca anul acesta trei dintre cei 12 elevi care s-au prezentat la examen au obtinut note de 5. „Sunt multumit ca trei dintre ei au reusit sa ia note peste 5. Daca luau mai mult la matematica treceau, le-a lipsit cateva sutimi sa treaca. E foarte greu la noi examenul de bacalaureat pentru ca vin copii care vin la profesionala, ei nu sunt interesati de bacalaureat”, a spus Ioan Ncodim contactat de gandul.

Directorul spune ca a luat deja unele masuri pentru examenul de bacalaureat. „Inainte de examen, am facut pregatire pentru bacalaureat in fiecare zi, dar veneau numai trei elevi. Nu poti sa fortezi copiii sa vina la pregatire. Cei care vin la noi vin pentru a avea o meserie, Majoritatrea se angajeaza in turism dupa ce termina, ceea ce e foarte bine. Numai ca nu avem capacitatea sa trecem bacalaureatul”, a mai spus directorul.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii