ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-04-2013, ora 08:47

Care sunt beneficiile vinului rosu? Acum exista si cel ecologic!

Articol de Madalina Irimia

Este un bun afrodisiac, iar daca il vei consuma cu moderatie acesta va deveni aliatul tau pentru prevenirea bolilor de inima, a accidentelor vasculare cerebrale sau chiar a cencerului. Nu e nevoie decat de un pahar de vin rosu pe zi pentru a imbunatati niveul colesterolului bun din organismul tau si o buna functionare a sanatatii inimii.

Evident, la un pahar de vin rosu poate fi asortata cu succes si o ciocolata neagra, cu un continut ridicat de cacao, despre care specialistii spun ca nu ingrasa absolut deloc.

Dar sa revenim la vinul rosu. Cercetatorii au descoperit ca resveratrolul, un compus care se gaseste in coaja boabelor de struguri este o adevarata oaza de sanatate pentru oricine. Bolile de inima sunt tinute la distanta, iar tumorile devin mult mai sensibile la radioterapie daca cel care sufera de o astfel de boala va consuma un pahar de vin rosu pe zi.

Un studiu al cercetatorilor americani demonstreaza ca un pahar de vin rosu consumat pe zi mareste sansa de viata a femeilor care sufera de cancer mamar, boala cu care se confrunta azi, din pacate, foarte multe femei.

Integral pe unica.ro

Foto: tendig.com

     
Tag-uri: vin, beneficii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii