ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-03-2015, ora 10:17

Care sunt beneficiile fructului de mango?

Articol de Madalina Irimia
Fructul de mango este o drupa ce poate fi gasita sub diverse forme si culori (galben, rosu, verde, portocaliu). Dimensiunea si gustul acestuia variaza in functie de soi, iar beneficiile sale numeroase sunt datorate multiplelor vitamine si minerale prezente in fruct.

Continutul nutritional al fructului de mango

100 grame de mango contine 60 de calorii, 0,82 gram de proteine, 0,38 grame de grasime, 14,98 de grame de carbohidrati (din care 13,66 de grame de zahar) si 1,6 grame de fibre, 36,4 mg de vitamina C, 54 micrograme de vitamina A si 43 micrograme de acid folic.

Mango mai contine, vitamina B-6, vitamina K, potassium, calciu si fier, precum si antioxidanti, cum ar fi zeaxantina si beta-caroten.

Ce beneficii potentiale pentru sanatate are consumul de mango

Mentinerea vederii sanatoase – Vitamina A, prezenta sub forma beta carotenului, si zeaxantina, ajuta la pastrarea pielii si a ochilor sanatosi.

Reglarea nivelului de glucoza – Fibrele continute de fructul de mango ajuta la mentinerea unui nivel scazut al glucozei si la absorbtia acesteia la nivelul fluxului de sange.

Un studiu al Federatiei Societatilor Americane de Biologie Experimentala a aratat efectele pozitive ale consumului de mango, legate de mentinerea glucozei la un nivel sanatos. Cercetatorii participanti la studiu au concluzionat, ca si cei ce au participat la studiul publicat in “Nutrition and Metabolic Insight”, ca fructul de mango poate ajuta la reglarea nivelului de glucoza in cazul persoanelor ce sufera de obezitate.

Sanatatea tractului digestiv – Datorita cantitatii de apa si a continutului bogat in fibre, fructul de mango ajuta la prevenirea constipatiei si la pastrarea unui tract digestiv sanatos. Deopotriva, enzimele digestive ce pot descompune proteinele ajuta la facilitarea digestiei.

Protejarea organismului – Fibrele dietetice prebiotice prezente in mango incurajeaza dezvoltarea bacteriilor benefice pentru organism. De asemenea, acidul galic si vitamina C protejeaza organismul de virusuri si intaresc sistemul imunitar.

Prevenirea oboselii si a insomniei – O dieta ce presupune consumul de mango ajuta la prevenirea oboselii nervoase. Enzimele ce intra in componenta fructului de mango actioneaza asupra sistemului nervos prevenind astfel insomnia si senzatia de oboseala.

Normalizarea tensiunii arteriale – Potasiul, electrolitul prezent in mango este un element important ce ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale normale si la reducerea batailor inimii.

Preventie impotriva cancerului – Antioxidantul polifenolic existent in mango ajuta la prevenirea cancerului la san si a celui de colon. Mai mult, studiile au descoperit ca flavonoidele prezente in mango, precum alfa carotenul, beta carotenul si beta criptoxantina previn dezvoltarea celulelor canceroase in corp si reprezinta elemente importante in lupta impotriva diferitelor tipuri de cancer.

Prevenirea astmului – Persoanele ce consuma nutrienti precum beta carotenul, prezent in fructul de mango, au sanse mai mici de a dezvolta astm.

Formarea colagenului – Vitamina C oferita de fructul de mango contribuie la stimularea producerii colagenului.

Mentinerea rezervei alcaline a organismului – Fructul de mango poate ajuta la mentinerea rezervei alcaline a organismului datorita acizilor prezenti in acesta precum acidul tartric, acidul citric si acidul malic.

Integral pe csid.ro
     
Tag-uri: sanatate, mango, beneficii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii