ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-03-2013, ora 15:02

Care este mesajul secret pictat de Michelangelo in Capela Sixtina din Roma?

Articol de Madalina Irimia

La varsta de 17 ani a inceput sa disece cadavre din cimitirul bisericii locale. Intre 1508 si 1512 a pictat plafonul Capelei Sixtine din Roma. Michelangelo Buonarroti, cunoscut in intreaga lume drept un geniu artistic cu realizari exceptionale in pictura, sculptura si arhitectura, a fost totodata si un foarte bun anatomist, secret pe care l-a ascuns prin distrugerea tuturor schitelor si notelor sale anatomice.

Cu toate acestea, secretul lui a fost dezvaluit multumita unei analize efectuate la mai bine de 500 de ani dupa ce acesta a fost ascuns de ochii Papei Iulius al II-lea chiar in trupul lui Dumnezeu.

Aceasta este concluzia a doi experti in neuroanatomie de la Scoala de Medicina a Universitatii Johns Hopkins din Baltimore, Maryland. Cei doi experti au analizat „Separarea luminii de intuneric”, o scena din Facerea Lumii pe care Michelangelo a pictat-o pe plafonul Capelei Sixtine, si au ajuns la concluzia ca artistul a ascuns imaginea unui creier uman in chipul lui Dumnezeu. Cercetatorii afirma ca pictura lui Michelangelo este o reprezentare foarte precisa a creierului uman, a maduvii spinarii si a trunchiului cerebral.

Integral pe descopera.ro

foto: commons.wikimedia.org

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii