A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735956188.143.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Care este mecanismul prin care ne alegem partenerii?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-02-2014, ora 11:01

Care este mecanismul prin care ne alegem partenerii?

Articol de Madalina Irimia

Cu totii cunoastem cliseele folosite in cazul relatiilor intre oameni: „a fost dragoste la prima vedere”, „frumusetea interioara e tot ce conteaza” sau „contrastele se atrag”.

Totusi, care este mecanismul prin care oamenii isi aleg un partener romantic sau sexual? Elizabeth McClintock, un sociolog de la Universitatea Notre Dame din SUA, studiaza impactul atractiei fizice si a varstei asupra selectiei partenerului si efectele sexului si a venitului asupra relatiilor. Cercetarile sociologului ofera noi descoperiri ce ne permit sa intelegem cand si de ce suntem „loviti de sageata lui Cupidon”.

Intr-unul din studiile sale, ce a fost publicat in jurnalul Biodemography and Social Biology, McClintock studiaza efectele puterii de atractie asupra adultilor tineri (analizand numarul de parteneri, daca acestia au o relatie si cat de des fac sex), descoperind diferente intre cele doua sexe.

De multe ori, formarea unui cuplu este conceptualizata drept un proces competitiv de potrivire in care indivizii tranzactioneaza bunurile lor pentru cele ale partenerului, incercand sa gaseasca cel mai dezirabil partener si cea mai satisficatoare relatie in functie de propriul capital”, explica McClintock. „Aceasta metafora imprumutata din economie a fost folosita pentru a intelege „piata casatoriilor”, fiind studiate mai ales schimburile de pozitie sociala si de venit pentru alte resurse dorite, precum atractia fizica, insa mecanismul poate fi folosit pentru a intelege formarea cuplurilor si in cazul persoanelor care nu se casatoresc”, adauga cercetatoarea.

Integral pe descopera.ro

Foto: arabia.msn.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii