A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829534.0667.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Care este diferenta dintre emisfera stanga si emisfera dreapta a creierului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-09-2016, ora 11:29

Care este diferenta dintre emisfera stanga si emisfera dreapta a creierului

Articol de Cristian Amariei
Unii oameni sustin ca partea stanga a creierului lor este mult mai dominanta decat cea stanga si invers in functie de cat de creativi sau buni la stiintele exacte sunt. Acest fapt se datoreaza diviziunii creierului in doua parti egale.

Roger Sperry a realizat experimente, examinand modul in care fiecare emisfera a creierului functioneaza. Ambele emisfere comunica informatii precum observatiile senzoriale prin intermediul corpul calos gros. Partea dreapta a emisferei controleaza musculatura de pe partea stanga a corpului. De exemplu atunci cand un om face cu ohiul drept, emisfera stanga a creierului este functionala.

In general, emisfera stanga domina limbajul (proceseaza ce aude o persoana), de asemenea se ocupa de logica si calculele matematice.

Emisfera dreapta a creierului se ocupa de abilitatile spatiale, recunoasterea faciala si procesarea muzicii. Partea dreapta a creierului se ocupa de intelegerea imaginilor vizuale si ii ajuta pe oameni sa le ofere sens.

Desi unele persoane sustin ca emisfera stanga este dominanta sau cea dreapta, procesul este mult mai complex. Creierul echilibreaza distribuirea functiilor in mod natural fiecarei emisfere in parte. Majoritatea persoanelor sunt dreptace, zona fiind controlata de emisfera stanga a creierului. ,,Asimetria creierului este esentiala pentru functiile propriu-zise ale creierului,'' a declarat profesorul Stephen Wilson, de la Colegiul Universitar din Londra.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: emisfere, creier
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii