ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-10-2016, ora 13:03

Care este cel mai sanatos aliment din lume si ce boli vindeca

Articol de Cristian Amariei
Fie ca este proaspat, fie ca este uscat, acest fruct este considerat cel mai sanatos aliment din lume, pentru ca abunda in nutrienti naturali, care energizeaza organismul, scad colesterolul, imbunatatesc vederea si te feresc de boli grave. Este vorba despre curmale, acel desert dulce si cremos. Iata care sunt beneficiile curmalelor:

Imbunatatesc vederea

Societatea Americana a Cancerului recomanda consumul zilnic de 20 – 35 grame de fibre solubile, preferabil preluate din curmale. Doar un astfel de fruct, consumat zilnic, iti mentine acuratetea vizuala in parametri optimi.

Echilibreaza greutatea corporala

Datorita cantitatii mari de nutrienti, curmalele provoaca o senzatie de satietate si ajuta in procesul de pierdere in greutate. Curmalele uscate contin 290 de calorii la 100 de grame, de aceea daca vrei sa slabesti ar trebui sa le mananci in loc de alte dulciuri. Satisfac pofta de dulce si, consumate cu moderatie, nu ingrasa.

Ajuta la buna functionare a sistemului digestiv

Cel mai sanatos aliment din lume accelereaza si usureaza digestia alimentelor. Lasa cateva curmale intr-o cana cu apa, peste noapte, si bea sucul lasat de acestea a doua zi, dimineata.Acest suc este excelent pentru reglarea tranzitului intestinal.

Trateaza anemia

Persoanelor anemice li se recomanda sa manance cat mai multe curmale, deoarece sunt bogate in fier. 100 de grame de curmale contin 0,85 mg de fier, adica 10% din doza zilnica recomandata.

Imbunatatesc activitatea inimii

Curmalele sunt recomandate si persoanelor care sufera de boli cardiace. O portie standard de 5-6 curmale contin aproximativ 80 miligrame de magneziu, un mineral esential care ajuta la extinderea vaselor de sange.

Energizeaza organismul

Nu in ultimul rand, curmalele au un efect tonic asupra organismului. Considerate a fi stimulente energetice naturale, ele furnizeaza zaharuri precum glucoza, sucroza sau fructoza.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (3)  
candipharm com,  16.12.2022 22:13

https://candipharm.com/

   
tadalafil generic,  10.06.2021 03:41

side effects for tadalafil tadalafil research powder tadalafil medication

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii