ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-03-2014, ora 13:11

Care este cel mai mare arbore din lume? Dar cel mai inalt?

Articol de Cristian Amariei

Cel mai mare arbore din lume este un sequoia gigant (Sequoiadendron giganteum) din Parcul National Sequoia, din California. Botezat Generalul Sherman, arborele are un volum de aproximativ 1.487 metri cubi.

Volumul arborelui este echivalent cu mai mult de jumatate din volumul unui bazin olimpic de inot care are 2.506 de metri cubi.

Specialistii au estimat varsta Generalului Sherman la aproximativ 2000 de ani, ceea ce inseamna ca el este un sequoia de varsta medie, avand in vedere ca pe Terra exista arbori de sequoia cu varste peste 3.220 de ani.

Desi in 2006 arborele si-a pierdut una dintre crengile sale imense, incident in urma caruia un trotuar si un gard a fost distrus, Generalul Sherman a continuat sa fie arborele cu cel mai mare volum de pe Pamant, avand in vedere ca la aceasta categorie se ia in considerare doar volumul trunchiului.

De asemenea, Generalul Sherman are si o inaltime pe masura, de 83,8 metri. Chiar daca parte impresionant, arborele nu ocupa un loc important in topul celor mai inalti arbori. La acest capitol, locul de onoare ii revine lui Hyperion, un Californian Redwood (Sequoia sempervirens) tot din California, care are o inaltime de 115,7m.

Integral pe descopera.ro

Foto: flickr.com

     
Tag-uri: arbore, dimensiune, record
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii