ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-03-2016, ora 14:03

Care este cea mai pretioasa resursa de pe pamant si de ce poate fi una dintre cele mai bune investitii pentru viitor

Articol de Madalina Irimia
Eoin Fahy, economistul sef al Kleinwort Benson Investors, firma de investitii din Dublin, si-a facut o cariera de succes investind in apa. "Este evident. Apa este cea mai pretioasa resursa de pe pamant", a spus Fahy pentru BBC.

pre deosebire de petrol, pentru apa nu exista variante alternative.

Problema nu este faptul ca nu exista suficienta apa pe glob, ci faptul ca nu este destula apa potabila pentru toata lumea. Doar 1% din apa de pe glob este consumata de oameni, potrivit agentiei pentru protectia mediului din Statele Unite. Construirea fabricilor de desalinizare, cele care transforma apa sarata in apa potabila, este inca foarte scumpa.

Poluarea reprezinta alta cauza a scaderii stocului de apa potabila. China este un punct fierbinte din punctul de vedere al disponibilitatii apei potabile. Jumatate din raurile si lacurile tari sunt poluate, iar majoritatea apei potabile vine din sudul tari, dar in nord densitatea populatiei este cea mai mare. Natiunile Unite estimeaza ca intre 2014 si 2050 nu mai putin de 292 milioane de oameni o sa se mute in zonele urbane ale tari. Pentru a rezolva infrastructura de apa a tarii, China ar trebui sa cheltuiasca trilioane de dolari, potrivit unui raport al companiei McKinsey.

Citeste in continuare pe BusinessMagazin.ro.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii