A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675422.2538.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Care este cea mai pretioasa resursa de pe pamant si de ce poate fi una dintere cele mai bune investitii pentru viitor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-04-2016, ora 13:01

Care este cea mai pretioasa resursa de pe pamant si de ce poate fi una dintere cele mai bune investitii pentru viitor

Articol de Cristian Amariei
Eoin Fahy, economistul sef al Kleinwort Benson Investors, firma de investitii din Dublin, si-a facut o cariera de succes investind in apa. "Este evident. Apa este cea mai pretioasa resursa de pe pamant", a spus Fahy pentru BBC.

Spre deosebire de petrol, pentru apa nu exista variante alternative.

Problema nu este faptul ca nu exista suficienta apa pe glob, ci faptul ca nu este destula apa potabila pentru toata lumea. Doar 1% din apa de pe glob este consumata de oameni, potrivit agentiei pentru protectia mediului din Statele Unite. Construirea fabricilor de desalinizare, cele care transforma apa sarata in apa potabila, este inca foarte scumpa.

Poluarea reprezinta alta cauza a scaderii stocului de apa potabila. China este un punct fierbinte din punctul de vedere al disponibilitatii apei potabile. Jumatate din raurile si lacurile tari sunt poluate, iar majoritatea apei potabile vine din sudul tari, dar in nord densitatea populatiei este cea mai mare. Natiunile Unite estimeaza ca intre 2014 si 2050 nu mai putin de 292 milioane de oameni o sa se mute in zonele urbane ale tari. Pentru a rezolva infrastructura de apa a tarii, China ar trebui sa cheltuiasca trilioane de dolari, potrivit unui raport al companiei McKinsey.

Aceasta problema reprezinta si o oportunitate de investitie. "Modul cel mai simplu in care sa faci bani ar fi sa investesti in companiile care sunt implicate in imbunatatirea calitatii apei", a spus Fahy. "Dar si investitiile in companii care construiesc fabrici de desalinizare sau in companii care construiesc baraje sau centre de tratare a apei", a adaugat el.

Alta metoda de a investi in apa este prin cumparare. in Australia, investitorii pot cumpara suprafete de apa, pe care le pot inchiria altor companii care vor sa foloseasca apa (de exemplu, companii din domeniul agriculturii).

"Lipsa apei potabile este una dintre cele mai mari probleme cu care ne vom confrunta in urmatorii 10-20 de ani", a concluzionat Eoin Fahy.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Tag-uri: resursa, apa, bani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  26.06.2017 04:28

wh0cd573631 read this hydrochlorothiazide 12.5 mg capsule tetracycline crestor

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii