ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-06-2014, ora 12:03

Care este avantajul persoanelor cu ochi caprui - studiu

Articol de Madalina Irimia

Poate ca ochii albastri starnesc admiratia intr-o masura mai mare, insa atunci cand este vorba de increderea acordata unei persoane, posesorii ochilor caprui sunt net avantajati, potrivit unui studiu recent desfasurat la o universitate ceha.

Fie ca este vorba de dragoste, de afaceri sau de politica, incredererea este primordiala in toate interactiunile noastre sociale. Pornind de la faptul ca ochii, aceste "oglinzi ale sufletului", joaca un rol major in cadrul comunicarii, cercetatorii au dorit sa afle in ce masura culoarea irisului contribuie la perceperea unei persoane ca fiind de incredere sau nu, aflam din Le Figaro.

Specialistii in psihologie de la Universitatea Charles din Praga au fotografiat chipurile a 40 de barbati si a 40 de femei, in varsta de 20 de ani, unii dintre ei avand ochii albastri, iar ceilalti caprui (culoarea verde, considerata "intermediara", a fost exclusa).

Aceste imagini au fost prezentate altor 238 de voluntari, femei si barbati, carora li s-a cerut sa evalueze increderea pe care le-o exprima fiecare figura. Rezultatul: indivizii cu ochi caprui au iesit in mod considerabil in avantaj, in special figurile masculine.

Integral pe ziare.com

Foto: followthepyramid.com

     
Tag-uri: culoare, ochi, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii