ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-11-2013, ora 12:12

Care e varsta la care o femeie trebuie sa devina mama. Raspunsul surpriza al unui studiu

Articol de Madalina Irimia

Un studiu realizat de institutul de sondare Gallup, pe 5100 de persoane, barbati si femei, intre 18 si 45 de ani, a aratat ca 58% dintre americani cred ca femeile ar trebui sa aiba copii inaintea varstei de 25 de ani, scrie stirileprotv.ro.

Barbatii ar trebui sa devina tati dupa 26 de ani.

Studiul arata cat de important este ceasul biologic ale femeilor, cand vine vorba de a aduce pe lume un copil. In medie, varsta de 25 de ani este considerata ideala pentru ambele sexe.

Sondajul a aratat ca originea etnica si educatia influenteaza parerea despre varsta indeala pentru procreere.

In America, albii, hispanicii si cetatenii de culoare cred ca perioada ideala pentru o femeie de a avea copii este peste varsta de 25 de ani, dar proportia este mai mare printre afro-americani, de 67%, si hispanici, 68% decat printre albi - dar 56%.

In mod similar, albii cred ca varsta potrivita pentru ca un barbat sa devina tata e dupa 26 de ani, in timp ce negrii si hispanicii cred ca varsta ideala pentru barbati e sub 25 de ani.

Americanii cu un nivel mai ridicat al educatiei sunt mai predispusi sa creada ca o femeie ar trebui sa aiba un copil dupa 26 de ani.

43% dintre cei fara studii superioare cred ca femeile ar trebui sa aiba un copil pana in 25 de ani si dor 16% dintre cei cu studii superioare le impartasesc opinia.

Studiul Gallup spune ca expertii din domeniul medical sunt de parere ca varsta cea mai buna este la sfarsitul adolescentei sau in jurul varstei de 20 de ani, pentru ca atunci sunt sansele maxime de a naste un copil sanatos.

Foto: dhsbpsychology.co.uk

     
Tag-uri: mama, copil, varsta, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii