A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829246.2942.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Care e diferenta dintre cardul de credit si cardul de debit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-10-2016, ora 10:02

Care e diferenta dintre cardul de credit si cardul de debit

Articol de Cristian Amariei
ATENTIE! Diferenta dintre cardul de credit si cel de debit este foarte mare. Fiecare are avantaje specifice, in functie de nevoile utilizatorului. Singurul lucru in comun este faptul ca ambele sunt instrumente de plata.

Romanii trebuie sa fie informati cand opteaza pentru un card. Exista diferente intre ele care se simt la buzunar. Costurile sunt foarte diferite intre cele doua tipuri de carduri de debit sau de credit. Pe cardul de debit tii banii tai, adica salariul, pensia, economiile. Alimentarea este facuta de catre angajatori alte persoane sau institutii de la care urmeaza sa se incaseze sume de bani. Alimentarea cardurilor de debit cu anumite sume de bani este oricand posibila la orice agentie sau sucursala. Daca vrei, ii poti atasa un overdraft, care e o suma suplimentara (echivalentul a pana la 6 salarii sau pana la 3 pensii), pe care o poti folosi imediat, fara restrictii.

Banii sunt disponibili in cont permanent si platesti dobanda doar pentru sumele folosite. Acordarea overdraftului este insa uneori conditionata de o garantie expresa din partea angajatorului. In cazul overdraft-ului, negocierile dobanzilor se poarta de catre angajator pentru toti angajatii si astfel se obtin dobanzi preferentiale, dobanzile sunt mai mici decat cele percepute pentru cardurile de credit, comisioane de retragere numerar mai mici, lipsa comisioanelor de administrare suplimentare, nu exista obligativitatea unor depuneri minime lunare.

Iar dobanda este calculata zilnic la sodul creditului. Astfel, daca ai ramas fara bani pana la urmatorul salariu te folosesti de overdraft iar, odata cu virarea salariului creditul folosit va fi acoperit.

Cardul de cumparaturi, avantaje si dezavantaje

In schimb, cardul de credit („cardul de cumparaturi“) e un imprumut oferit de institutiile de credit, cu dobanda destul de mare, care difera de la institutie la institutie. Cardurile de credit nu au nici o legatura cu acceptul angajatorului. Sumele sunt obtinute exclusiv pe baza calculelor si analizelor bancii in functie de venitul si bonitatea solicitantului. Un avantaj important al cardurilor de credit il reprezinta posibilitatea de rambursare a sumei utilizate intr-o perioada mai indelungata. Astfel, doar o parte relativ mica din suma cheltuita trebuie restituita lunar (de regula, intre 3% si 10%). Perioada de gratie (intre 45 si 60 de zile, in functie de banca aleasa ) garanteaza ca nu se va plati dobanda daca suma este restituita in intervalul agreat. Cu siguranta cardul de credit este unul dintre cele mai la moda si mai utilizate produse bancare. Limita de creditare ofera o plasa de siguranta pentru cumparaturi sau cheltuieli neprevazute, pentru calatorii sau excursii sau chiar pentru mici investitii pe termen scurt. Utilizat corespunzator, costul cardului de credit este mult mai mic decat al altor surse de finantare individuale prin credit; pe de alta parte, daca este folosit necorespuzator, cardul de credit scoate la iveala dobanzi exorbitante si comisioane foarte mari. De exemplu, toate bancile percep comisioane mari pentru retragerile de numerar de la ATM. De cele mai multe ori comisioanele sunt de cel putin 1% + o suma minima, indiferent de valoarea retragerii. in cele mai multe cazuri, acest comision de retragere este cel mai important cost al clientului de credit card. Este mai avantajos sa folosesti cardul de credit la cumparaturi. Unele banci implementeaza campanii de cash-back - astfel, banca va returna clientilor un procent din fiecare suma platita la cumparaturi la comercianti. Este important sa iei in calcul si comisionul de emitere al cardului si taxa anuala de gestiune cont card - aceste doua comisioane nu sunt deloc mici; in cele mai multe cazuri doar comisionul anual depaseste 10 euro.

Sursa: capital.ro
     
Tag-uri: card, diferente, debit, credit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
generic cialis reviews,  04.01.2021 10:02

hello guos 9128738513

   
jenny,  28.05.2018 22:43

It is good to have the free credit cards number here at this website when it is so useful for us to have the free credit cards here.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii