ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-01-2015, ora 13:46

Care a fost cel mai popular cuvant anul trecut?

Articol de Cristian Amariei
Ideograma in forma de inima, cunoscuta si sub denumirea de "emoticon", a fost cel mai popular "cuvant" din anul 2014, potrivit unui studiu realizat de Global Language Monitor, informeaza bbc.com.

Autorii sondajului spun ca acest simbol in forma de inima a fost utilizat de cateva miliarde de ori pe zi pe plan mondial in anul 2014.

Pe locul al doilea s-a clasat cuvantul "hashtag", iar pozitia a treia a revenit termenului "vape", care se refera la actiunea de a fuma tigari electronice.

Topul 10 al celor mai populare cuvinte ale anului trecut este completat de urmatoarele cuvinte, termeni si expresii: "luna sangerie", "nano", "photo bomb", "califat", "privilegiul alb", "bae" si "bash tag".

Studiul, realizat de Global Language Monitor din orasul Austin, aflat in statul american Texas, a analizat bloguri, Twitter, Facebook si 250.000 de furnizori globali de stiri pe parcursul ultimelor 12 luni.

"Ebola" a ocupat primul loc in topul celor mai populare nume si denumiri, fiind urmat de "papa Francisc", "Primul Razboi Mondial", "Medicins Sans Frontieres" si "printul George".

"OK" se afla pe primul loc in topul celor mai putin intelese cuvinte din lume.

Sondajul se afla la cea de-a 15-a editie anuala.

in 2013, cel mai popular cuvant a fost "404" - codul oficial de eroare pe internet. Cea mai populara sintagma a fost "politica toxica", iar papa Francisc a ocupat primul loc in topul celor mai populare nume.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii