A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674782.6878.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cand va activa Marea Britanie Articolul 50 privind iesirea din Uniunea Europeana. Anuntul facut de premierul Theresa May
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-10-2016, ora 08:44

Cand va activa Marea Britanie Articolul 50 privind iesirea din Uniunea Europeana. Anuntul facut de premierul Theresa May

Articol de Cristian Amariei
Marea Britanie va activa Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona pentru declansarea procedurii de iesire din UE pana la sfarsitul lunii martie 2017, in urma votului de la referendumul din iunie in favoarea Brexit, a declarat Theresa May.

Intrebata de BBC cand va activa Articolul 50, ea a afirmat: "Il vom activa pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor".

Odata activat Articolul 50, Marea Britanie va avea doi ani pentru a reglementa modalitatile iesirii din UE, un termen care ar putea fi totusi prelungit.

Afirmand ca isi doreste sa obtina "cel mai bun acord posibil" cu Uniunea Europeana, Theresa May, care participa duminica, la Birmingham, la congresul anual al Partidului Conservator, a facut de asemenea apel la o 'tranzitie calma'.

In interviul pentru BBC, ea a mai afirmat ca guvernul pe care il conduce discuta cu reprezentantii mediului de afaceri pentru a afla ce fel de acord vor din negocierile Marii Britanii cu UE privind Brexit. "Vreau un acord bun pentru comertul cu bunuri si servicii", a spus May.

Intr-un interviu separat pentru Sunday Times, May a spus ca vrea sa propuna Parlamentului in primavara lui 2017 sa abroge actul de aderare a tarii sale la Uniunea Europeana.

Ea explicat ca va prezenta o noua legislatie pentru a abroga European Communities Act din 1972, in timpul discursului reginei in Parlament, care va avea loc in aprilie sau mai 2017.

"Aceea va fi prima etapa pentru a face din Marea Britanie o tara suverana si independenta din nou", a spus sefa guvernului, adaugand ca aceasta va insemna "sfarsitul autoritatii UE in Marea Britanie".

Legea nu va intra totusi in vigoare decat atunci cand Regatul Unit va parasi efectiv UE, a subliniat premierul in interviul pentru Sunday Times.

Premierul britanic exclude organizarea de alegeri parlamentare anticipate
Marea Britanie nu va astepta viitoarele alegeri legislative din Germania, prevazute in septembrie 2017, pentru a pune in aplicare articolul 50 al Tratatului european de la Lisabona si a demara astfel negocierile pentru iesirea din Uniunea Europeana, a declarat premierul britanic, Theresa May, intr-un interviu acordat publicatiei Sunday Times, citat de Reuters.

Theresa May, care va lua cuvantul duminica de la tribuna congresului anual al Partidului Conservator, exclude pe de alta parte organizarea de alegeri parlamentare anticipate care, in opinia sa, ar genera "instabilitate". Actuala legislatura se va incheia in 2020.

In plus, ea a facut cunoscut ca guvernul sau va abroga European Communities Act din 1972 care a reglementat aderarea Marii Britanii la blocul comunitar european.
Abrogarea, a precizat Sunday Times, va avea efect din momentul in care Marea Britanie va parasi oficial Uniunea Europeana.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: ue, marea britanie, brexit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii