A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663875.2159.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cand incaltamintea te poate da de gol: ce spun pantofii despre personalitatea noastra?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-01-2014, ora 12:04

Cand incaltamintea te poate da de gol: ce spun pantofii despre personalitatea noastra?

Articol de Madalina Irimia

Daca se spune ca nu trebuie sa judecam o carte dupa coperta, atunci nu ar trebui sa judecam nici indivizii dupa pantofi. Cu toate acestea, se pare ca oamenii, chiar si cei care nu ne cunosc, isi pot da seama de anumite trasaturi de comportament doar prin observarea incaltamintei pe care o purtam.

Mai exact, intr-o cercetare realizata de oamenii de stiinta de la Universitatea din Kansas s-a observat ca oamenii pot ghici corect nu numai varsta, sexul si venitul unui individ doar dupa pantofi, ci si unele trasaturi de comportament.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 63 de studenti care au fost rugati sa analizeze 208 fotografii in care erau expuse perechi de pantofi ale altor studenti. Studentii care au oferit voluntar fotografiile au completat online o serie de teste de personalitate.

Subiectii care au analizat fotografiile au fost rugati ca pentru fiecare imagine in parte sa identifice o serie de trasaturi ale celui ce detinea perechea de pantofi. De pilda, lor li s-a cerut sa identifice personalitatea, afilierea politica si stilul de atasament al purtatorului sau daca acesta era introvertit sau extrovertit.

Cel mai bine, subiectii s-au descurcat la identificarea sexului, a venitului si a varstei purtatorului. Apoi, rezultatele nu au fost rele nici in ceea ce priveste ghicirea corecta a stilului de atasament.

De exemplu, oamenii cu un stil de atasament anxios aveau tendinta de a purta pantofi noi sau foarte bine pastrati, probabil din cauza ca le pasa prea mult de ce cred altii despre ei. In acelasi timp, pantofii practici si comozi erau intalniti la oamenii considerati agreabili, pe cand indivizii cu personalitati agresive aveau tendinta de a purta ghete cu inaltimea pana la glezna. De asemenea, pantofii incomozi par sa fie mult mai populari in randul oamenilor calmi, tocmai din cauza faptului ca ei rezista mai mult sub presiune fara a rabufni.

Cu toate acestea, voluntarii implicati in studiu nu s-au descurcat la fel de bine si la identificarea preferintelor politice sau a gradului de extroversiune al indivizilor, in functie de pantofii purtati.

Una peste alta, se pare ca pantofii pe care ii purtam comunica ceva despre personalitatile noastre. „Pantofii transmit informatii importante cu privire la indivizii care ii poarta. Ei servesc unui scop practic, dar pot transmite si mesaje non-verbale si poate tocmai de aceea oamenii tind sa fie atenti nu numai la incaltarile lor, dar si la ale celorlalti”, au explicat autorii studiului.

Sursa: descopera.ro

Foto: copilul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii