A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735956575.7732.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cand avem voie sa mergem cu masina pe linia de tramvai
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-05-2016, ora 11:56

Cand avem voie sa mergem cu masina pe linia de tramvai

Articol de Madalina Irimia
Avem voie sa circulam cu masina pe linia de tramvai? Diverse episoade din trafic ne fac sa credem ca sunt soferi care nu stiu raspunsul corect la aceasta intrebare.

Circulatia masinilor pe linia de tramvai este perfect legala in unele cazuri, dupa cum a explicat pentru Ziare.com purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere de Politie, Ovidiu Munteanu.

Potrivit Codului Rutier, soferii au voie sa mearga pe calea de rulare a tramvaiului daca strada are maximum doua benzi de circulatie pe sens. Asadar, pe arterele cu una sau doua benzi pe sens, soferii au voie sa circule pe linia de tramvai, cata vreme nu perturba mersul mijloacelor de transport in comun si nu circula pe dupa refugii.

Dar ce se intampla in cazul in care avem un bulevard cu trei benzi de circulatie, insa prima banda este ocupata de masini parcate? Si stim ca multe sosele, cel putin din Capitala, sunt in situatia asta.

In acest caz, teoretic exista trei benzi de circulatie, insa practic sunt doar doua. In aceasta situatie, soferii nu au voie sa patrunda pe sinele de tramvai, pentru ca se considera ca autoturismele respective sunt parcate neregulamentar. Mai mult, Octavian Munteanu sustine ca toti soferii acelor masini sunt sanctionati.

"Se considera oprire/stationare neregulematara si atunci posesorul autoturismului va primi o sanctiune contraventionala. Se fotografiaza, se filmeaza masina, unele primesc fluturasi in geam, altele - prin filmare sau fotografiere - primesc la domiciliu, dupa identificare, sanctiunea contraventionala, procesul verbal in plic, nu trebuie sa fie neaparat oprit de catre agentul de politie rutiera sau agent de politie locala", ne-a explicat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii