A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661831.1585.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cand aromoterapia devine periculoasa pentru inima
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-12-2013, ora 11:02

Cand aromoterapia devine periculoasa pentru inima

Articol de Madalina Irimia

Aromoterapia, care presupune inhalarea de vapori din uleiuri esentiale, este benefica pentru perioade scurte de timp, insa poate deveni periculoasa pentru inima daca se apeleaza la ea in exces, arata un studiu recent realizat in Taiwan.

In cadrul cercetarii, 100 de angajati ai unor spa-uri din Taipei au stat intr-o incapere cu vapori din ulei esential de pergamut timp de doua ore, in timp ce oamenii de stiinta le-au masurat tensiunea si ritmul cardiac. In timpul primei ore, ambele valori au scazut fata de momentul anterior expunerii la vaporii parfumati, un fapt la care cercetatorii se asteptau, stiindu-se ca uleiurile esentiale amelioreaza stresul.

Insa dupa 120 de minute a aparut efectul advers, ambele valori crescand, relateaza LiveScience, ceea ce sugereaza ca expunerea prelungita la astfel de vapori parfumati este nociva sanatatii cardiovasculare, dupa cum se mentioneaza intr-un raport publicat de jurnalul European Journal of Preventive Cardiology.

Studii anterioare au legat inhalarea acestor vapori parfumati de riscul crescut de astm. Respirand in aceasta atmosfera incarcata se mareste nivelul inflamatiilor din organism si este afectata si functionarea sistemului nervos.

Sursa: ziare.com

foto: astrolife.cz

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii