ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-09-2012, ora 04:42

Cancerul de col uterin, singurul care poate fi prevenit. Romania are cea mai mare rata a deceselor

Articol de Madalina Irimia

Romania este pe locul I in Europa la decese prin cancer de col uterin, insa, chiar daca acesta ar putea fi prevenit prin vaccinare, putine femei se imunizeaza, a declarat prof dr. Necdet Uskent, de la Anadolu Medical Center din Istanbul, unde sunt tratati anual 1.500 de romani.

"Din pacate, Romania are cea mai mare rata a deceselor prin cancer de col uterin din Europa. Este paradoxal: sa avem solutii pentru prevenirea maladiei si sa nu fie folosite. Cancerul de col uterin este unul dintre cele mai grele tipuri, daca se raspandeste. Autoritatile trebuie sa promoveze mai mult vaccinarea", a mai spus medicul turc.

Potrivit medicului, tratamentul bolilor oncologice necesita o abordare multidisciplinara.

"Tratamentul tipurilor de cancer ginecologic necesita o abordare multidisciplinara. La Anadolu, toate cazurile de cancer sunt examinate de un consiliu de evaluare a tumorilor, alcatuit din patologi, radiologi, specialisti in medicina nucleara, oncologi medicali, oncologi specializati in radioterapie si chirurgi. Astfel, dupa finalizarea evaluarii pre-operatorii, echipa multidisciplinara stabileste planul de tratament cel mai adecvat pentru fiecare pacient in parte, in functie de starea de sanatate, localizarea tumorii, precum si tipul si stadiul bolii. Rezultatele sunt cu adevarat uimitoare", a mai spus Uskent, profesor de hematologie, medicina interna si oncologie medicala.

Integral pe realitatea.net

Foto: sanatate.acasa.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii