A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720477547.0595.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Campionatul mondial de fotbal va ajuta Brazilia sa devina a cincea economie a lumii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
04-04-2012, ora 09:10

Campionatul mondial de fotbal va ajuta Brazilia sa devina a cincea economie a lumii

Articol de Cristian Amariei

Campionatul mondial de fotbal pe care Brazilia il va gazdui in 2014, va ajuta economia tarii sa urce pe locul cinci mondial, cred exertii de la Ernst & Young.

Raportul „Dezvoltare stabila. Brazilia dupa campionatul mondial de fotbal din 2014” este elaborat de expertii subsidiarei din Rusia a cabinetului american Ernst & Young. In 2018, competitia va fi gazduita de Rusia, care face parte alaturi de Brazilia din grupul BRICS. Atat in Brazilia, cat si in Rusia, turneul se va desfasura pe 12 stadioane, din care trei vor fi noi, restul – reconstruite.

Campionatul mondial va deveni un puternic impuls pentru cresterea investitiilor in economia braziliana, care va beneficia, in 2010 -2014, de un plus de 78miliarde de dolari. In intervalul de referinta, investitiile directe se vor cifra, potrivit raportului, la 61 miliarde de dolari.

Autorii studiului arata ca influenta campionatului asupra economiiei braziliene va avea un efect similar celui de domino: cresterea productiei in sectoarele legate direct de acest eveniment va conduce la un salt al cererii de materii prime, iar producatorii vor trebui, la randul lor, sa cheltuiasca mai mult.

Cel mai mare progres se va inregistra in domeniul constructiilor, al comertului si serviciilor de business . Vor apare 3,63 milioane de noi locuri de munca, iar venituri populatiei vor creste cu 34,83 miliarde de dolari. In infrastructura se vor investi aproximativ 8 miliarde de dolari, cu 20% mai putin decat va cheltui Rusia pentru pregatirea turneului din 2018: 10 miliarde de dolari, fara a pune la socoteala constructia unei cai ferate de mare viteza.

Brazilia asteapta ca in 2014 numarul turistilor sa atinga 7,4 milioane de persoane, care vor cheltui 3,2 miliarde de dolari.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii