A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818322.8991.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Campania europeana Traffic Snake Game, aflata la cea de-a doua editie in Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-09-2015, ora 15:03

Campania europeana Traffic Snake Game, aflata la cea de-a doua editie in Romania

Articol de Madalina Irimia
O data cu inceperea anului scolar 2015-2016, peste 12.000 copii din 64 scoli primare vor lua parte la cea de-a doua editie nationala a campaniei Traffic Snake Game (TSG), initiativa creata pentru a incuraja elevii, parintii si cadrele didactice sa adopte mersul pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun, atunci cand se deplaseaza la scoala. Campania se organizeaza in paralel, in 19 tari europene.

In Romania, Traffic Snake Game se desfasoara sub denumirea „OSCAR, SARPELE HOINAR”. Editia 2015 va avea loc in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii, in perioada 21 septembrie - 02 octombrie, in Iasi si alte 15 orase din tara (Aiud, Alba Iulia, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Fagaras, Focsani, Giurgiu, Mizil, Moinesti, Odorheiu Secuiesc, Pitesti, Ramnicu Valcea, Targu Mures, Timisoara).

Campanie isi propune sa combata o serie de perceptii negative privind siguranta in trafic si sa promoveze modurile de deplasare sustenabile ca distractive si sanatoase. Mergand pe jos sau cu bicicleta, copiii devin constienti de mediul inconjurator si isi dezvolta aptitudini privind siguranta in deplasare, precum si capacitatea de a anticipa actiunile celorlalti participanti la trafic. in plus, mersul pe jos sau cu bicicleta contribuie la atingerea necesarului de exercitiu fizic, recomandat zilnic copiilor. Un alt beneficiu provine din decongestionarea traficului si reducerea aglomeratiei, in zonele adiacente scolilor.

Campania „OSCAR, SARPELE HOINAR” in Iasi.
Prin intermediul Primariei Municipiului Iasi, Coordonator al Campaniei la nivel local, „OSCAR, SARPELE HOINAR” a ajuns in anul scolar 2014-2015 in 4 scoli primare („CAROL I”, „GH.ASACHI”, „M.KOGALNICEANU” si „V.CONTA” ) , implicand un numar de 250 elevi. S-au obtinut economii de peste 2.700 km care ar fi fost parcursi cu autoturismul personal si reducerea cu peste 400 kg a emisiilor de CO2.
Primaria Municipiului Iasi va coordona in anul scolar 2015-2016 campania la nivelul a 6 scoli primare,celor 4 implicate in joc in anul scolar precedent alaturindu-se inca doua (Scoala gimnaziala „Gh. I. Bratianu” si Scoala gimnaziala „Nicolae Iorga”), implicand un numar de 340 elevi. Etapele de coordonare ale campaniei sunt:
- in data de 16 septembrie - demarare etapa PRE-CAMPANIE
- in perioada 21 septembrie-2 octombrie, sub egida Saptamanii Europene a Mobilitatii, se va derula campania TSG.
- in data de 21 octombrie etapa POST-CAMPANIE
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii