ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
11-07-2016, ora 11:28

Calin Popescu Tariceanu: „PNL este un partid in care nu poti avea incredere”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica seara la Antena 3 ca PNL in forma actuala are un discurs populist si nu este un partid care sa imbratiseze valorile liberale.

"(...) PNL in forma actuala, imi pare rau, nu este un partid serios, nu este un partid responsabil (...). In forma actuala, cu conducerea actuala si comportamentul politic actual nu este un partid care sa mai imbratiseze valorile liberale. Este un partid in care nu poti avea incredere. Este un partid care imbratiseaza un discurs populist in toate aspectele si iresponsabil fata de derapajele grave care se intampla in statul de drept in Romania", a afirmat Tariceanu.

Intrebat daca exclude orice combinatie politica cu PNL, liderul ALDE a raspuns ca 'poate sa devina un partid in viitor frecventabil' si a afirmat ca formatiunea pe care o reprezinta are o intelegere politica cu PSD, intelegere care a dat rezultate.

"Mi se pare putin probabil sa se schimbe conducerea (n.r. PNL), sa vedem daca se schimba conducerea, daca partidul isi schimba discursul, atitudinea, valorile la care se raporteaza. Eu nu cred ca un partid trebuie sa fie blamat de acum inainte pentru tot ceea ce face. (...) Poate sa devina un partid in viitor frecventabil. Un partid ca sa devina frecventabil nu este suficient sa faca o simpla declaratie, trebuie ca acest lucru sa se verifice in timp. Pana una-alta noi avem o intelegere politica cu PSD care a dat rezultate pentru cetateni, angajati, pensionari, mediul de afaceri. Nu avem niciun motiv in acest moment, ar fi si incorect sa stam sa discutam despre o posibilitatea de colaborare cu PNL", a spus liderul ALDE.

Intrebat daca exclude varianta Dacian Ciolos premier dupa alegerile parlamentare, Tariceanu a raspuns: "Nu cred ca cineva de la PSD sau noi ne gandim la domnul Ciolos. Parerea mea este ca PNL se gandeste, dar nu stiu cum PNL ar putea sa castige alegerile".

Calin Popescu Tariceanu a explicat ca desemnarea premierului de catre presedinte nu este un lucru arbitrar, iar presedintele "nu desemneaza dupa bunul plac", ci "trebuie sa respecte" configuratia politica a Parlamentului data de alegeri.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii