A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664364.5225.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

CV de manager: Sfaturi si trucuri de la specialisti in HR
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-06-2014, ora 10:05

CV de manager: Sfaturi si trucuri de la specialisti in HR

Articol de Cristian Amariei

CV-ul pentru o pozitie de top management trebuie sa scoata in evidenta realizarile anterioare ale candidatului, iar verificarea referintelor este o etapa decisiva intr-o astfel de aplicatie, potrivit specialistilor in resurse umane.

Scrisoarea de motivatie personalizata nu poate da gres in nicio situatie, spun acestia. Directorul Human Synergistics, Iuliana Stan, a precizat, pentru Business24, ca nu nu s-a uitat niciodata la o scrisoare care incepe cu formula clasica "Stimata doamna/Stimate domn".

"In masura in care scrisoarea de motivatie reflecta personalitatea candidatului nu poate fi gresita. Orice formular tip este sortit esecului. Nu am citit nicio scrisoare de intentie care a inceput cu 'Stimate domn/Stimata doamna', fara sa stie cine sunt si ce functie am. Sau 'Am un interes deosebit in firma dumneavoastra' fara sa spuna care firma si daca intelege cu ce se ocupa.

Interesul acesta 'deosebit' nu comunica nimic despre nevoia lui", a precizat Directorul Human Synergistics.

Madalina Uceanu, specialist Resurse Umane este de parere ca CV-ul unui manager trebuie sa scoata in evidenta realizarile concrete pe care candidatul le-a avut la fostul loc de munca.

"In principal, ar trebui sa fie usor de inteles nivelul de autoritate pe care l-a avut managerul respectiv, dimensiunile activitatii de care a fost responsabil, principalele responsabilitati presupuse de rol, cu accent pe realizarile concrete pe care le-a avut in timpul mandatului sau", a precizat Madalina Uceanu, pentru Business24.

Specialistul HR considera ca, in cazul unei aplicatii de top management, etapele decisive sunt interviurile si verificarea referintelor.

"Cred ca sunt doua etape decisive, interviul/interviurile, urmate indeaproape de verificarea referintelor facuta personal de recruiter sau managerul care va angaja respectiva persoana. In felul acesta, intrebarile legate de performanta anterioara pot tinti zonele in care au existat semne de intrebare in timpul procesului de intervievare sau evaluare a potrivirii candidatului cu organizatia sau jobul propus", a adaugat Uceanu.

Recomandarile directe sunt mult mai importante, in cadrul unei aplicatii pentru o pozitie de management, decat recomandarile indirecte.

"Cred ca sunt mult mai importante recomandarile directe, exista putine situatii in care se ofera scrisori de recomandare, iar continutul acestora tinde sa se incadreze in niste sabloane care s-ar putea sa nu raspunda nevoilor/intrebarilor noastre legate de rezultatele candidatului respectiv", a precizat specialistul in HR.

Sursa: Business24.ro

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
maryNerissa,  30.10.2020 05:49

Ahh, este grozav mulțumesc Bun și pentru nevoi speciale! wuxiaworld

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii