ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-10-2014, ora 11:08

CUTREMUR in Vrancea

Articol de Madalina Irimia
CUTREMUR cu magnitudine 3.1 in Vrancea, anunta Institutul National de Fizica a Pamantului.

Cutremur dupa cutremur in zona Vrancea-Buzau. Primul a avut o magnitudine de 2.6 si s-a produs la o adancime de 83 de kilometri, al doilea, produs la cateva ore distanta a avut o magnitudine mai mare, 3.1, dar s-a produs la o adancime mai mare de 100 de kilometri.

Potrivit specialistilor, un cutremur de adancime mare, cu magnitudine peste 7 grade, poate fi periculoas pentru Romania. Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National de Fizica a Pamantului, sustine insa ca un cutremur foarte mare nu se va produce prea curand pe teritoriul tarii noastre.

"Romanii asteapta cutremurul de mare adancime. Cutremurul de mare adancime nu inseamna ca este foarte periculos, depinde si ce magnitudine are, pentru ca daca seismul din 4 martie 1977 nu era la 94, ci la 110 km, efectele erau mult mai mici. Asadar, adancimea unui cutremur inseamna dispesia energiilor pe o suprafata foarte mare, inclusiv pe a intregii Romanii. Eu raman pe analizele facute pe date istorice.

Am facut analize pe ce s-a intamplat in ultimii 600 de ani. Vreau sa va spun ca am analizat si toate documentele istorice de pe la manastiri , biserici... Raman pe varianta unui cutremur foarte puternic, dar foarte, foarte tarziu, nu acum. Deocamdata lumea sa stea linistita,sa isi vada de treburile obisnuite. Cutremure ca asta, de 4,8, nici nu le luam in seama acum 15 ani", a declarat Gheorghe Marmureanu.

Sursa: romaniatv.net
Foto: stiri.com.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii