A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830246.0188.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

CUTREMUR de magnitudine 5,5 grade, cu epicentrul in Vrancea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-10-2013, ora 10:30

CUTREMUR de magnitudine 5,5 grade, cu epicentrul in Vrancea

Articol de Cristian Amariei

Un seism cu magnitudinea 5,5 s-a produs in aceasta noapte in zona Vrancei, transmite Institutul National de Fizica a Pamantului, citat de Agerpres. Cutremurul s-a produs la o adancime de 134 de kilometri, la ora 4.37, ora Romaniei, si a fost resimtit in mai multe orase din tara, printre care si Bucuresti. Epicentrul a fost localizat la 40 de kilometri de orasul Covasna, 46 de kilometri de Focsani, 47 de kilometri de Ramnicu Sarat, 52 de kilometri de Targu Secuiesc si 55 de kilometri de Marasesti. Cutremurul din Vrancea vine la scurt timp dupa o serie de seisme de mai mica intensitate in zona Galati.

Potrivit directorului stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, citat de Mediafax, sunt posibile replici de pana in 4 grade.

Potrivit Realitatea TV, cutremurul produs sambata noapte in Romania a fost cel mai puternic din ultimii patru ani.

"A fost cel mai mare cutremur din ultimii 4 ani, care nu a produs insa pagube, desi a fost resimtit destul de puternic de populatie. Era de asteptat tinand cont de frecventa cutremurelor din aceasta zona din ultima perioada. Replicile vor fi mai mici de 4 pe scara Richter", a spus Mircea Radulian, directorul Institutului pentru Fizica Pamantului, la Realitatea TV.

In cazul cutremurelor puternice, Mircea Radulani le recomanda persoanelor care locuiesc in apartamentele de la etajele superioare sa nu paraseasca locuintele.

Intensitatea seismului in zona epicentrala a fost de V-VI grade pe scara Mercalli. Seismul a fost resimtit pe arie larga in Moldova si Muntenia, inclusiv la Bucuresti, unde intensitatea a fost de IV-V grade pe scara Mercalli. Miscarea seismica a fost resimtita la Iasi, Galati, Focsani, Barlad, Constanta, Bucuresti, Pitesti, Targoviste, Brasov si in alte orase din sudul si estul tarii.

Cutremurul din aceasta dimineata a fost cel mai puternic eveniment seismic produs in regiunea Vrancea dupa cel de magnitudine 5,7 produs la 25 aprilie 2009.

Anul acesta, in zona Vrancea s-au mai produs sase cutremure cu magnitudinea de cel putin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) si 6 martie (4,2 grade). Din 23 septembrie, in Galati s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade si s-a produs pe 29 septembrie.

Foto: cugetliber.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii