A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832403.2767.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

CUTREMUR cu magnitudine 3.9 in Vrancea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-03-2015, ora 12:02

CUTREMUR cu magnitudine 3.9 in Vrancea

Articol de Cristian Amariei
Un cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs in noaptea de vineri 13 martie spre sambata 14 martie in regiunea Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora locala 0h31min19sec (22h31min19sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Buzaului, zona LOPATARI, judetul Buzau (45,57 grade latitudine Nordica, 26,55 grade longitudine Estica).

Seismul s-a produs la adancimea de 118 km si a avut magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a miscarii seismice nu a depasit II-III grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost precedat de un seism de suprafata, cu magnitudine 3, la Galati.

Gheorghe Marmureanu si Mircea Radulian au raspuns la intrebarea care sta pe buzele tuturor: "Cand va avea loc marele cutremur in Romania?".

"Va fi un cutremur mare, la un moment dat. Zona Vrancea genereaza astfel de cutremure, dar este imposibil de spus cand. Avand in vedere complexitatea, nimeni nu poate spune cu exactitate cand. Magnitudinea si adancimea sunt si ele o problema", a declarat Mircea Radulian la Pro TV.

"Sunt optimist, fiindca nu poate fi acum. Nimeni nu poate spune precis ca va fi maine, poimaine. Cine afirma asa ceva, nu are partea fundamentala a acestei stiinte. (...) Cand e un cutremur de suprafata, distanta dintre un cutremur foarte puternic si cel de dinaintea lui e de 36-37 ani. La cutremurele foarte adanci, distanta in timp variaza foarte mult – 65, chiar 100 de ani. Aici e problema noastra acum. Din ce stim pana acum, viitorul mare cutremur va fi adanc. Daca era de suprafata, avea loc pana acum. Problema noastra este, va avea loc la 65 sau la 100 de ani dupa cel din ’77? Asta este marea problema", a raspuns Gheorghe Marmureanu.

Astfel, la un calcul estimativ, perioada cea mai indepartata in care ar putea are loc un cutremur mare in Romania este undeva in jurul anilor 2036-2038, a mai spus Gheorghe Marmureanu.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii