ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-11-2015, ora 10:19

CURS BNR: Criza politica devalorizeaza leul. CURS VALUTAR 9 noiembrie

Articol de Cristian Amariei
Principalele valute cresc peste recordurile atinse vineri la cursul BNR. Dolarul inregistreaza cea mai puternica apreciere.

Euro ramane la 4,45 lei, aproape de cursul anuntat vineri de BNR cand moneda europeana a atins maximul ultimelor patru luni. Euro nu a mai ajuns la o valoare atat de ridicata in fata leului din 9 iulie 2015 cand Banca Nationala a anuntat un curs de referinta de 4,4805 lei/euro.

Dolarul creste puternic la 4,14 lei, peste maximul ultimelor sase luni atins vineri la cursul BNR: 4,0958 lei. Vineri, pe piata interbancara, moneda americana a ajuns la 4,15 lei.

Francul creste la 4,12 lei, fata de 4,11 lei, cursul anuntat vineri de banca centrala cand moneda elvetiana a atins maximul ultimelor doua luni la cursul BNR.

Daca vor fi alegeri anticipate, euro ar putea ajunge la 4,5 lei - analisti

"Daca nu se va ajunge la o intelegere rapida pentru formarea unui nou Guvern, ne putem astepta ca euro sa continue sa se aprecieze si sa testeze din nou rezistenta de la 4,5 lei. Chiar daca va trece de acest nivel insa, experienta crizelor politice anterioare, mai mici sau mai mari, ne arata ca pe termen mediu intervalul de variatie al cursului valutar nu se schimba in mod semnificativ, acest lucru avand loc doar in cazul unor evenimente economice importante, nu in cazul celor politice", a declarat Marius Pandele, analist la casa de brokeraj Prime Transaction.

"Leul se depreciaza intr-o reactie tipica de repozitionare in momente de incertitudine. Dincolo de tiparul reactiei initiale, cursul se poate opri in jurul lui 4,45 lei. Deprecieri mai mari ar fi daca se ajunge la alegeri anticipate, am vorbi de 4,48 - 4,50 atunci", a declarat Claudiu Cazacu, analist sef la casa de brokeraj XTB Romania, pentru economica.net.

     
Tag-uri: curs valutar, leu, bnr
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii