A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835062.367.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

COD RUTIER 2016: Soferii prinsi de doua ori bauti la volan ar putea ramane fara permis
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2016, ora 11:52

COD RUTIER 2016: Soferii prinsi de doua ori bauti la volan ar putea ramane fara permis

Articol de Cristian Amariei
Soferii prinsi bauti la volan vor avea mult de suferit daca senatorii si deputatii vor adopta o lege care prevede sanctiuni dure pentru bautori.

Proiectul actului normativ prevede ca toti conducatorii auto depistati de politistii de la rutiera ca au alcool in sange, raman fara permis pentru 2 ani sau 5 ani. Mai mult, in lege se mai spune ca acel individ care a recidivat nu va mai putea lua niciodata permisul auto.

Amenzile rutiere sunt de la 5.000 de lei la 15.000 de lei pentru betivii de pe sosele. Suspendarea permisului si amenzile difera in functie de alcoolemia depistata la conducatorul auto si de infractiunea pe care acesta a facut-o. Cu cat soferul are mai mult alcool in sange cu atat amenda este mai mare si suspendarea permisului pe pe o perioada mai lunga de timp,la fel si daca au provocat moartea sau avarierea grava a altui autovehicul.

”Nu este normal ca aceia care nu se pot lasa de bautura sa aiba dreptul de a conduce. Acesti indivizi sunt pericol public care omoara oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconstienti. Sanctiunile de acum din lege sunt lejere pentru betivii care conduc masini pe drumuri publice. Nu exista scuze pentru faptul ca ai condus baut. Asta e inconstienta si nesimtire, trebuie sanctionata”, a spus Petru Movila, unul dintre initiatorii legii.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: cod rutier, soferi, permis
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii