A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815978.5294.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

COD RUTIER 2016: Medicul de familie poate cere suspendarea carnetului de conducere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-01-2016, ora 12:36

COD RUTIER 2016: Medicul de familie poate cere suspendarea carnetului de conducere

Articol de Madalina Irimia
Medicul de familie poate cere examinarea suplimentara a soferilor care poate duce la suspendarea permisului, potrivit unui nou proiect de Cod Rutier depus la Senat.

Noul Cod Rutier se afla in dezbaterea parlamentului. Proiectul legislativ vine cu reglementari noi privind conducerea unui vehicul pe drumurile publice, dar si noi reguli legate de obtinerea si mentinerea permisului auto. Astfel, medicul de familie poate cere analize suplimentare daca se constata ca un pacient care are permis de conducere are probleme care ar putea intra in incompatibilitate cu 40 de alesi din toate partidele au elaborat un proiect al unui nou Cod Rutier prin care propun definirea si sanctionarea sofatului agresiv, pe care il considera sursa principala de accidente.

Propunerea legislativa mai prevede la articolul 136 obligatia conducatorilor de vehicule de a nu adopta un comportament agresiv in trafic. Astfel, demararea in tromba, circulatia cu viteza la o distanta foarte redusa fata de un alt vehicul, inaintea sau in spatele acestuia, cat si in lateral, in scopul agresarii sau intimidarii conducatorului acestuia, folosirea repetata a semnalelor luminoase sau a claxonului pentru obligarea nejustificata a conducatorului vehiculului din fata de a elibera banda de circulatie, conducerea unui moped sau a unei motociclete pe o singura roata, circulatia pe o alta banda decat prima, cu viteza redusa nejustificat, impiedicand circulatia regulamentara a vehiculelor care se deplaseaza in urma sa, mersul inapoi cu spatele in scopul agresarii sau intimidarii celorlalti participanti la circulatie ar putea intra in categoria "sofat agresiv".

Soferii vor fi pedepsiti, de asemenea, pentru: circulatia cu autovehiculul pe trotuar, in lungul acestuia; realizarea intentionata a unui derapaj controlat in vederea intoarcerii sau rotirii vehiculului; oprirea neregulamentara a vehiculului pe prima banda blocand deplasarea vechiculelor aflate in spate, care au dreptul de a vira la dreapta la culoarea rosie a luminii semaforului; conducerea unui vehicul care polueaza fonic, peste norma stabilita de regelemntarile in vigoare, din cauza eliminarii amortizoarelor fonice din toba sau a utilizarii unor astfel de amortizoare neomologate.

Potrivit explicatiilor oferite de parlamentari, modificarea actualului Cod Rutier este necesara intrucat ''in aplicarea prevederilor OUG nr. 195/2002, Regulamentul de aplicare, precum si a altor reglementari directe sau conexe existente se releva deficiente constand in existenta dublei reglementari, interpretarea contradictorie a unor reglementari, reglementarea excesiva a unor situatii prevazute in lege si existenta unor lacune de reglementare pentru anumite situatii din trafic''.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii