ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-08-2014, ora 17:20

COD GALBEN si PORTOCALIU de inundatii. Vezi ce JUDETE sunt afectate!

Articol de Madalina Irimia

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor -INHGA- a emis duminica o avertizare hidrologica Cod Galben pentru pentru judetele Caras-Severin si Timis si una de Cod Portocaliu pe raurile Barzava curs inferior si Moravita, curs inferior, ambele in judetul Timis.

Avertizarile sunt valabile in perioada 3 august ora 14,00 — 4 august ora 16,00.

Hidrologii au dat Cod Galben pe raurile din bazinele hidrografice Moravita — bazin superior, Barzava — bazin superior si mijlociu, Caras (judetele Caras-Severin si Timis).

,,Izolat, cu probabilitate mai redusa, in intervalul 3 august ora 16,00 — 4 august ora 06,00, se mai pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si in alte bazine hidrografice mici din judetele Caras Severin si Timis', se arata in comunicatul remis de INHGA.

Codul Portocaliu se instituie pe raurile Barzava curs inferior, Moravita curs inferior (judetul Timis). INHGA mentioneaza ca aceste sectoare de rau sunt indiguite.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice INHGA va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera'.

Sursa: agerpres.ro

Foto: stiripesurse.ro

     
Tag-uri: coduri, inundatii, INHGA
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii