ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-06-2014, ora 18:28

COD GALBEN de ploi in peste 20 de judete. HARTA zonelor afectate

Articol de Madalina Irimia

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ, valabila de luni de la ora 20.00 pana marti la ora 09.00. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si caderi de grindina.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, de luni, ora 20.00, pana marti, la ora 09.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in nord-vestul Munteniei.

"Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 - 50 l/mp", se arata in avertizarea ANM.

Codul galben a fost emis pentru judetele Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Alba, Bihor, Cluj, Mures, Harghita, Bistrita-Nasaud, Maramures, Salaj, Satu Mare si pentru o zona restransa din Dambovita.

Pe parcursul zilei de marti, 1 iulie, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata in nordul, nord-estul si local in centrul tarii, unde vor fi averse ce vor avea caracter torential, se vor semnala descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 40 l/mp.

Marti, vremea va fi in general instabila. Indeosebi in cursul zilei, vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata in nordul, nord-estul si local in centrul tarii, unde vor fi averse ce vor avea si caracter torential, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 40 l/mp. In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a intervalului, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse, cu precadere in sud-est si in restul zonei montane. Temperatura aerului, mai scazuta decat in ziua precedenta, va avea valori maxime cuprinse intre 18 grade in Maramures si estul Transilvaniei si 28 de grade in sudul Moldovei, Dobrogea si Muntenia si minime intre 8 si 18 grade, usor mai scazute in depresiuni.

Miercuri, vremea va fi predominant frumoasa si apropiata de normalul termic al inceputului de iulie. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ploi de scurta durata insotite de descarcari electrice, dupa-amiaza si seara la munte, iar spre sfarsitul intervalului, posibil, in vestul si nord-vestul tarii. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare pe parcursul zilei in regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 29 de grade, iar cele minime, in general, intre 10 si 18 grade.

Sursa: mediafax.ro

Foto: romanialibera.ro

     
Tag-uri: cod galben, ploi, ANM, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii